Κάσος - επιβεβαιώθηκαν 5 περιστατικά covid-19

Κάσος - επιβεβαιώθηκαν 5 περιστατικά covid-19
Ενημέρωση για την επιδημιολογική εξέλιξη στην Η.Ν. Κάσο .

Γνωστοποιούμε στους κατοίκους του νησιού ότι κατά την διενέργεια των ελέγχων rapid tests στις πύλες εισόδου, διαπιστώθηκε η ύπαρξη πέντε περιστατικών με θετικά αποτελέσματα. Το βραδύ της Δευτέρας 5 Απριλίου τα περιστατικά αυτά επιβεβαιώθηκαν και με μοριακό τεστ και τέθηκαν σε υποχρεωτική καραντίνα 2 εβδομάδων.

Ο Δήμαρχος συγκάλεσε σήμερα έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και με την συμμετοχή των μελών της Επιτροπής Υγείας , κατά την διάρκεια της οποίας πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις :
-Ο Δήμος της Ηρωικής νήσου Κάσου και το ΚΕΠ θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό μέχρι και την Δευτέρα 12 Απριλίου. (Ανοίγουν την Τρίτη 13 Απριλίου).
-Διενέργεια απολυμάνσεων σε όλες τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν κοινό , με ευθύνη και δαπάνες του Δήμου .
-Συνέχιση της διενέργειας των ελέγχων rapid tests στις πύλες εισόδου του νησιού (αεροδρόμιο – λιμάνι),
-Διενέργεια rapid tests σε εβδομαδιαία βάση σ’ όλους του καταστηματάρχες του νησιού και σ’ όσους έρχονται σε τακτική επαφή με το κοινό
-Τήρηση του πρωτοκόλλου υγειονομικής νομοθεσίας από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του νησιού (μόνο take – away και delivery )
-Συνέχιση των εμβολιασμών εκτός από αυτών που έχουν έλθει σε άμεση επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα (προσωρινή αναβολή).
-Σύσταση για τον περιορισμό των μετακινήσεων εντός νησιού στις απολύτως απαραίτητες, όπως και σ αυτές εκτός, και μόνο για λόγους υγείας .
-Μείωση του δρομολογίων του δημοτικού λεωφορείου
– Ιδιαίτερη σύσταση σε όλους τους κατοίκους του Αρβανιτοχωρίου για περιορισμό των δραστηριοτήτων τους μέχρις ότου αποφανθεί η καθ’ύλην αρμόδια επιτροπή των λοιμοξιολόγων, που συνεδριάζει την προσεχή Πέμπτη , ύστερα από συνεννόηση με τον επικεφαλής της υπηρεσίας ιχνηλάτησης της Πολίτης Προστασίας κ. Παπάζογλου, ο οποίος θα εισηγηθεί στην ανωτέρω επιτροπή.
– Να αρχίσει και να συνεχιστεί σε τακτά χρονικά διαστήματα η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.
Συνιστάται σε όλους ψυχραιμία και όχι πανικός!
Κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού!
Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση.