Κατατέθηκε γραπτό αίτημα στο Κοιν. Συμβούλιο ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ για την ηλεκτροδότηση των περιοχών "ΜΕΡΕΣ" ΚΑΙ "ΑΠΟΚΑΠΟΣ" ΔΙΑΦΑΝΙΟΥ

Κατατέθηκε γραπτό αίτημα στο Κοιν. Συμβούλιο ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ για την ηλεκτροδότηση των περιοχών "ΜΕΡΕΣ" ΚΑΙ "ΑΠΟΚΑΠΟΣ" ΔΙΑΦΑΝΙΟΥ

Κατατέθηκε σήμερα στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου γραπτό ενυπόγραφο αίτημα των ιδιοκτητών κατοικιών των περιοχών “Μερές” και “Απόκαπος”, που βρίσκονται νοτιότερα του οικισμού του Διαφανιού για την ηλεκτροδότηση της περιοχής τους. Πρόκειται ουσιαστικά για γοητευτικές παραθαλάσσιες τοποθεσίες, οι οποίες συγκεντρώνουν τις σοβαρότερες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης στη Βόρεια Κάρπαθο.

Το δίκαιο του κατατεθέντος αιτήματος είναι, πιστεύουμε,  προφανές και η ανάγκη ικανοποίησής του μοιάζει μονόδρομος. Το κείμενο του κατατεθέντος εγγράφου έχει ως εξής:

ΑΙΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΟΙΚΙΩΝ

ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕΡΩΝ ΑΠΟΚΑΠΟΥ (ΠΑΠΑ-ΜΗΝΑ),

ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΔΙΑΦΑΝΙΟΥ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Διαφάνι Καρπάθου,

2 Σεπτεμβρίου 2022

Αρ. Πρωτ.: 24/5-9-2022

Προς τον Πρόεδρο

της Κοινότητας Ολύμπου

Δήμου Καρπάθου

κ. Ηλία Βασ. Παπαηλία

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Εμείς οι πιο κάτω υπογραμμένοι δημότες Καρπάθου και ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών στις παραθαλάσσιες περιοχές Μερές και Απόκαπος (Παπά-Μηνά) της ευρύτερης περιοχής του οικισμού Διαφανίου της Κοινότητας Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου καταθέτουμε σήμερα επίσημο γραπτό αίτημα επέκτασης του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος στις συγκεκριμένες περιοχές όπου και ευρίσκονται πλέον των τριάντα ιδιόκτητων οικιών μας άμεσα ηλεκτροδοτήσιμων.

Προς ενημέρωση σας σημειώνουμε τα ακόλουθα:

 1. Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί την κύρια περιοχή τουριστικής ανάπτυξης της Βόρειας Καρπάθου αφού απέχει οδικώς από τον λιμένα Διαφανίου λίγα μόνο λεπτά.
 2. Η κύρια κατεύθυνση οικιστικής προέκτασης του Διαφανίου βρίσκεται κυρίως προς Νότον, στην περιοχή δηλαδή που αναφερόμαστε και στην οποία υπάρχουν ήδη πολλές ιδιόκτητες εκτάσεις που προσφέρονται για τουριστική αξιοποίηση.
 3. Διαθέτει επιπλέον πολλές γραφικές παραλίες μεταξύ των οποίων και η σημαντική παραλία του Απόκαπου (Παπά-Μηνά).
 4. Υφίσταται ήδη από τριακονταετίας αγροτική αμαξιτή οδός καθ’ όλο τον άξονα της περιοχής που θα διευκολύνει τα μάλα το έργο της ηλεκτροδότησης.
 5. Τέλος σας αναφέρουμε ότι λειτουργεί ήδη στην περιοχή με εξαιρετική επιτυχία η μικρή τουριστική επιχείρηση “ΕΛΑΙΩΝ” (“ELAEON”) ιδιοκτησίας Μαρίας Νικ. Τσαμπανάκη, η οποία δίνει ένα μέτρο των τουριστικών δυνατοτήτων της περιοχής.

Για τους λόγους αυτούς ζητούμε να τεθεί το θέμα προς συζήτηση στην πρώτη Συνεδρίαση του Κοινοτικού μας Συμβουλίου για τη θετική και ομόφωνη εισήγηση του οποίου είμαστε προκαταβολικά βέβαιοι, αν αναλογιστούμε μάλιστα τη θέση που τήρησε το Αυτοδιοικητικό αυτό Όργανο στο προ ολίγου καιρού υποβληθέν αίτημα άλλων συμπατριωτών μας για την ηλεκτροδότηση της ποιμενικής περιοχής “Πέϊ” της Ολύμπου!…

Οι Υπογραμμένοι

 1. Μαρία Νικ. Τσαμπανάκη

 1. Μαρία Ιωάν. Τσέρκη

 1. Σοφία Κομν. Παυλίδη

 1. Μαρία Νικ. Πρωτόπαπα

 1. Μαρίνα Παύλ. Κανάκη

 1. Καλλιόπη Κοντονικόλα-Χαλκιά

 1. Καλλιόπη Γεωρ. Χαλκιά

 1. Μορφινή Ιωάν. Κατηνιάρη

 1. Ευγενία Παυλίδη-Καρανικόλα

 1. Μαρίνα Ηλ. Φιλιππάκη

 1. Καλλιόπη Τσέρκη-Χουβαρδά

 1. Ειρήνη Καστελλοριζιού-Κελεπέση

 1. Γιώργος Μιχ. Μακρής

 1. Μαγκαφούλα Σκευοφύλακα-Λεντάκη.

Photo_1 Διαφάνι. Άποψη της προκυμαίας.

 

Photo_2 Η παραθαλάσσια περιοχή Μέρες. Γενική άποψη.

 

Photo_3 Μερές. Μικρές συμπαθητικές παραλίες.

 

Photo_4 Απόκαπος. Άποψη της παραλίας από ψηλά.

 

Photo_5 Απόκαπος. Η νότια πλευρά της παραλίας.

 

Photo_6 Απόκαπος. Η βόρεια πλευρά της παραλίας.

5.9.2022

Καρπαθιακά Νέα