ΚΙΝΑΛ: Οι επαναληπτικές εκλογές στην Κάρπαθο

ΚΙΝΑΛ: Οι επαναληπτικές εκλογές  στην Κάρπαθο

Η επαναληπτική διαδικασία θα γίνει και πάλι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καρπάθου την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, από 07:00 έως 19:00.

Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν την πρώτη φορά σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο της χώρας χωρίς να είναι δεσμευτικό να πρέπει ο ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ να εμφανιστεί στο ίδιο κέντρο με αυτό που ψήφισε την πρώτη Κυριακή.

Δεν υπάρχει συμμετοχή με χρηματικό αντίτιμο αυτή τη φορά Και βέβαια ότι όσοι προσέρχονται πρέπει να έχουν στοιχείο ταυτοποίησης.

Απαραίτητη η ταυτότητα για αυτούς που ελέγχθηκαν στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας και ΑΜΚΑ για ευρωπαίους πολίτες αλλοδαπούς με ενεργή άδεια παραμονής και ανήλικους γεννημένους μετά το 2005.

Θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται στο πλαίσιο της μείωσης εξάπλωσης του Κορωνοϊού (COVID-19). Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο Υπεύθυνος του Εκλογικού Κέντρου καθώς και οι Εκπρόσωποι των Υποψηφίων, όσοι δηλαδή θα είναι συνεχώς εντός του Εκλογικού Τμήματος, θα έχουν υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου 6μήνου ή rapid test τελευταίου 48ωρου.

Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους. Οι ψηφοφόροι θα εισέρχονται ένας-ένας στο εκλογικό τμήμα με χρήση μάσκας και αντισηπτικού. Υποχρεωτικά κατά την αναμονή τους εκτός του κέντρου θα κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Εκ μέρους του εκλογικού κέντρου του Δήμου ΚΑΡΠΑΘΟΥ