“Κυβέρνηση και ΔΕΗ θεωρούν τους Δωδεκανήσιους περιορισμένης αντίληψης”

“Κυβέρνηση και ΔΕΗ θεωρούν τους Δωδεκανήσιους περιορισμένης αντίληψης”

Αντικατέστησαν το κριτήριο της εντοπιότητας με μοριοδότηση

Αφού προσπάθησαν να άρουν, στα «μουλωχτά», το κριτήριο της εντοπιότητας για τις προσλήψεις στα εργοστάσια της ΔΕΗ σε νησιά της Δωδεκανήσου, τώρα επιδιώκουν να αντικαταστήσουν το κριτήριο της εντοπιότητας με αυτό της μοριοδότησης στις προκηρύξεις θέσεων εργασίας.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο εκλεκτός της στη Διοίκηση της ΔΕΗ, κ. Στάσσης, ΔΕΝ θέλουν να τηρήσουν τη διαχρονική δέσμευση που είχε συμφωνηθεί εγγράφως, και αποτελούσε σημαντικό όρο για την απαλλοτρίωση οικοπέδων, την χωροθέτηση και λειτουργία των εργοστασίων σε Ρόδο (Κατταβιά, Σορωνή), Κάρπαθο, Σύμη και άλλα νησιά.

Η πρόταξη της εντοπιότητας ΔΕΝ ήταν μια χαριστική ρύθμιση αλλά ένα κοινωνικό κριτήριο ως αντιστάθμισμα για τη λειτουργία των μονάδων ΔΕΗ. Η μοριοδότηση που φέρνουν, ΔΕΝ καλύπτει κατά προτεραιότητα το ντόπιο εργατικό δυναμικό και οι τοπικές κοινωνίες μας ΔΕΝ θωρακίζουν θέσεις εργασίας για τους ανθρώπους τους.

Είναι προκλητική και συνάμα προσβλητική για τους Δωδεκανήσιους, τόσο η απόπειρα παραπλάνησης, θεωρώντας ότι απευθύνονται σε ανόητους που δεν μπορούν να αντιληφθούν τη διαφορά, όσο και η αγνόηση δεκάδων ψηφισμάτων διαμαρτυρίας από τοπικές κοινότητες, σωματεία, Εργατικό Κέντρο Ρόδου και αυτοδιοικητικούς φορείς.

Γι’ αυτή την επιτυχία πανηγύρισαν οι… «κατόπιν ενεργειών μου» και «προσωπικών τους αγώνων», τοπικοί βουλευτές της ΝΔ;

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ  Νότιας Δωδεκανήσου