ΚΚΕ: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ απέρριψαν την τροπολογία του ΚΚΕ για την απαγόρευση πλειστηριασμών

ΚΚΕ: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ απέρριψαν την τροπολογία του ΚΚΕ για την απαγόρευση πλειστηριασμών

Για ακόμα μια φορά, με συνοπτικές διαδικασίες απορρίφθηκε χθες από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα η τροπολογία του ΚΚΕ για την απαγόρευση πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία.

Τόσο η υπουργός της κυβέρνησης όσο και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν είπαν την παραμικρή κουβέντα για μια τροπολογία που θα ανακούφιζε τους δανειολήπτες, επιβεβαιώνοντας ότι με κάθε τρόπο στηρίζουν τις τράπεζες και τα άλλα κοράκια που βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια του λαού. Άλλωστε, το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει, είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Κατά τ’ άλλα ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για την σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία “λύνονται τα χέρια” των funds και των εταιρειών διαχείρισης δανείων για τη διενέργεια μαζικών πλειστηριασμών, ανοίγει έναν νέο, πιο άγριο γύρο επέλασης στη λαϊκή κατοικία Η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, όπως ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που παρέδωσε τα “κόκκινα” δάνεια στα αρπακτικά των funds και σε συνέχεια ο πτωχευτικός νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ. Ενώ, ταυτόχρονα, με μια σειρά μέτρα που ψήφισαν οι κυβερνήσεις αυτές, ενισχύθηκε το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, καταστολή κ.ά. για να υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός που βυθίζει τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Το ΚΚΕ  μαζί με άλλους αγωνιστές θα συνεχίσουμε να είμαστε μπροστά στον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς, που βγάζουν στο σφυρί τα λαϊκά σπίτια.

Δελτίο Τύπου

14.2.2023

Καρπαθιακά Νέα