Κλήρος και λαός βροντοφώναξαν ΑΞΙΟΣ ο νέος Πρεσβύτερος Καρπάθου

Κλήρος και λαός βροντοφώναξαν ΑΞΙΟΣ ο νέος Πρεσβύτερος Καρπάθου

 

Οι φωνές από τον Ιερό βράχο και το καθολικό της Παναγίας ακούστηκαν σε όλες τις Μενετές!

– Άξιος, Άξιος, Άξιος!

Ο νέος Πρεσβύτερος της Καρπάθου Μιχαήλ Β. Φράγκος ορίστηκε μέσα από τα χέρια του Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου, σε μια συγκινητική λειτουργία κι  από σήμερα Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 οι Μενετές έχουν νέο εφημέριο.

Ο  Δεσπότη Καρπάθου, Σεβασμιότατος κ. Αμβρόσιος τέλεσε το Μυστήριο της εις Πρεσβύτερο χειροτονίας του π. Μιχαήλ Β. Φράγκου. Απευθυνόμενος ο Σεβασμιώτατος προς τον νέο Ιερέα, τον παρότρυνε να σηκώσει και ο ίδιος τον βαρύ σταυρό της Ιερωσύνης ώστε να καταστεί ένας άξιος λειτουργός των Μυστηρίων.

«Να έχεις γλυκό λόγο, αγάπη περισσή, είσαι Διάκονος της εκκλησίας και Διάκονος των ενοριτών σου. Εσύ να αγαπάς τη Δόξα του Θεού και όχι τη δόξα των ανθρώπων. Έχεις ευλάβεια, πίστη, καλοσύνη, έχεις εφόδια, όμως εκείνο που θα σε στηρίξει περισσότερο είναι η προσευχή σου στο θυσιαστήριο.»

Ο νέος Πρεσβύτερος π. Μιχαήλ Β. Φράγκος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τον Δεσπότη, τον πνευματικό και όλο τον κόσμο που σήμερα στάθηκε δίπλα του και βροντοφώναξε Άξιος! Μεταξύ άλλων ανέφερε:

« Είναι είναι η ευκαιρία που μου δίνει ο Κύριος! Χειροτονούμε για δεύτερη φορά από τα Άγια χέρια σας και από την πρώτη στιγμή δείξατε εμπιστοσύνη και με περιβάλλεται με πατρική στοργή! Ευχαριστώ τον  Γέροντα μου, Πανοσολογιώτο Αρχιμ. Καλλίνικο Μαυρολέων, το ευγνωμονώ για όσα κάνει για μένα. «Εγώ είμαι ο Διάκος του Διάκου», μου έλεγε την περίοδο της Διακονίας μου! Ζητώ την ευχή του και παρακαλώ να προσεύχεται για μένα.  Ευχαριστώ τον Πρωτοσύγκελο τους πατέρες της εκκλησίας. Όλος ιδιαιτέρως ευχαριστώ τον πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Οικονομίδη, γνωρίζει κι ο ίδιος την εκτίμηση και τον σεβασμό στο πρόσωπο του. Έπειτα ευχαριστώ τους γονείς μου και τους γονείς της συζύγου μου, τα αδέλφια και ιδιαιτέρως σε εκείνους κατάφεραν να έρθουν από μακριά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άμισθους συνεργάτες μου την εκκλησιαστική επιτροπή Μενετών. Η τελική αιώνια ευχαριστία απευθύνεται στην αγάπη της Κυρίας Θεοτόκου,  Παρθένου Μαρίας, της μητέρας του Θεού, την μητέρα όλων μας».

Μετά την ολοκλήρωση της Χειροτονίας το Εκκλησιαστικό Μέγαρο υποδέχθηκε τους προσκυνητές. Η φιλόξενη επιτροπή είχε ετοιμάσει ένα σωρό καλούδια και για ακόμη μια φορά ακούστηκε το ΆΞΙΟΣ προς τον νέο εφημέριο των Μενετών π. Μιχαήλ. Β. Φράγκο.

Τα ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΑ ΝΕΑ ετοιμάζουν μεγάλο φωτογραφικό αφιέρωμα και VIDEO