Κομποστοποιητές θα μοιράσει σε 35.852 σπίτια ο ΦοΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου

Κομποστοποιητές θα μοιράσει σε 35.852 σπίτια ο ΦοΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου

Σε 35.825 οικίες σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, θα μοιρασθούν οικιακοί κομποστοποιητές για να αρχίσει η εκπαίδευση των πολιτών στη νέα αντίληψη διαχείρισης των οργανικών αποβλήτων.

Το έργο που δημοπρατήθηκε, προϋπολογισμού 11,5 εκ. ευρώ, σχεδιάσθηκε από τον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Για το έργο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει:

Το έργο που μόλις δημοπρατήσαμε, προϋπολογισμού 11,5 εκ. ευρώ, σχεδιάσθηκε απο τον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου και χρηματοδοτήθηκε απο το πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Πρόκειται για ένα ακόμα έργο περιβάλλοντος, που έρχεται να προστεθεί στην μακρά λίστα έργων με καθαρό περιβαλλοντικό πρόσημο που τα τελευταία χρόνια έχουμε προχωρήσει στα νησιά μας.
Για την ακρίβεια, στην πιο μακρά λίστα έργων περιβάλλοντος στην ιστορία των νησιών μας.
Ξέρουμε οτι τώρα στενοχωρούμε τους επαγγελματίες ευαίσθητους, που έκαναν εργαλείο επίτευξης διάφορων επιδιώξεων το περιβάλλον, αλλά στη ζωή έρχεται πάντα η ώρα που η δουλειά ξεχωρίζει απο την μικροκομματική στοχοποίηση.
Γιατί, το Περιβάλλον για εμάς είναι προτεραιότητα ευθύνης απέναντι στις επόμενες γενιές και όχι μέσο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών με ιδεολογικούς αντιπάλους.
Γιατί, το Περιβάλλον το υπηρετούμε με αφοσίωση, σχέδιο, προϋπολογισμό και πάθος.
Και αυτός ο φορέας που υβρίστηκε όσο λίγοι στην ιστορία, ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, ακόμα και αύριο να καταργηθεί, αφήνει ήδη πίσω του έργα που θα αλλάξουν την περιβαλλοντική ταυτότητα των νησιών μας για τα επόμενα 30, τουλάχιστον, χρόνια.
Σε δύο χρόνια λειτουργίας του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, καλύφθηκε ήδη έδαφος εικοσαετίας σε δουλειά, αποφάσεις, χρηματοδοτήσεις, δημοπρατήσεις και έργα.
Αυτή είναι η δική μας περιβαλλοντική ταυτότητα και θα την παρουσιάζουμε με σεβασμό στην σκληρή δουλειά των συνεργατών μας που την έκτισαν μέσα απο αμέτρητα ξενύχτια

20.2.2023