Last but not least ο Μιχάλης Φελλουζής υποψήφιος δήμαρχος Καρπάθου;

Last but not least ο Μιχάλης Φελλουζής υποψήφιος δήμαρχος Καρπάθου;

Το όνομα του ακούγεται από τις αρχές του προηγούμενου καλοκαιριού! Ο Μιχάλης Φελλουζής, όπως υποστηρίζουν οι φήμες, θα διεκδικήσει τον Δήμο της Καρπάθου. Κάποιοι, οι οποίοι παρουσιάζονται και λένε ότι βρίσκονται κοντά του, αναφέρουν ότι έχει ήδη βρει ανθρώπους, σε όλα τα χωριά και σύντομα θα ανακοινώσει την παράταξη του.

Δεν γνωρίζουμε αν όλα αυτά που ακούγονται είναι πόθοι ή επιθυμίες φίλων του, διότι ο ίδιος κρατά προσεκτική στάση και δεν έχει επιτρέψει διαρροές.

Μάλιστα σε ένα καλοκαιρινό γλέντι ακούσαμε τις μαντινάδες και τα παινέματα για τις εκλογές, ο ίδιος χαμογελούσε και έδειξε να χάρηκε, ωστόσο ακόμη και τότε δεν υπήρξε απολύτως κανένας σχολιασμός! Να αναφέρουμε πάντως ότι άνθρωποι του έχουν βγει ανοιχτά, αναζητούν στελέχη για να πλαισιώσουν τη σχεδιαζόμενη παράταξη.

Ο κ. Φελλουζής είναι αγαπητός σε μια μερίδα της καρπαθιακής κοινωνίας κι αυτό οφείλεται αφενός μεν στο ήπιο χαρακτήρα του αφετέρου στο βαρύ επώνυμο του.

Ο Μιχάλης Φελλουζής είναι μοναχογιός του  Κωνσταντίνου Φελλουζή (1931- 2006) του ανθρώπου που διετέλεσε δήμαρχος Καρπάθου για μια 10ετία (1987-1997) και άφησε εξαιρετικά δυνατό στίγμα με την προσωπικότητα και τη δράση του στην κοινωνία της Καρπάθου.

Η έντονη δημοφιλία, παρά τη σιωπή, θα μπορούσε να μεταφραστεί σε ποσοστά στην κάλπη σε πιθανή δική του υποψηφιότητα;

Παντρεμένος με την κα Καλλιόπη Διακομανώλη, έχουν αποκτήσει μαζί 3 παιδιά, ο κος Μιχάλης Φελλουζής είναι ένας επιχειρηματίας που ζει σταθερά στην Κάρπαθο. Η κόρη του, κα Ευαγγελία Φελλουζή έχει εμφανιστεί στα κοινά της Καρπάθου και σήμερα είναι δημοτική σύμβουλος με την παράταξη ΑΠΕΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί είναι εκείνοι που μισοφανερά τοποθετούνται ως έμπιστοι του και μάλιστα μοιράζουν θέσεις από το Νότο μέχρι το Βορά της Καρπάθου!

Το νησί το τελευταίο διάστημα έχει δει και έχει ζήσει πολλά, είναι αδήριτη ανάγκη να μάθουμε τις δεσμεύσεις του σε μεγάλα ζητήματα που μοιραία θα αλλάξουν το στάτους του νησιού στο μέλλον.

Για παράδειγμα τι θα κάνει με το λιμάνι; Θα προχωρήσει στο σημερινό πλάνο ως έχει; Ή θα επιχειρήσει να προωθήσει βελτιώσεις που θα σημαίνουν αλλαγές η ακόμη και καθυστερήσεις;

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που ζει και γνωρίζει καλά την Κάρπαθο, όμως η επιλογή των άμεσων συνεργατών, όπως και της ομάδας του, είναι το πρώτο βήμα για την επιτυχία ή τη στασιμότητα, που για την επόμενη δημαρχιακή θητεία είναι το μεγαλύτερο στοίχημα της Καρπάθου! Ακριβώς το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους πιθανούς αντιπάλους του.

Ο νέος εκλογικός νόμος 4804/2021 έχει όριο εκλογής από τον πρώτο γύρο σε ποσοστό 43% συν μία ψήφο. Εξασφαλίζεται η εκλογή των 3/5 των μελών του συμβουλίου στον νικητή των εκλογών, στον πρώτο συνδυασμό. Οι δήμαρχοι (και οι περιφερειάρχες) που θα αναδειχθούν από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, θα έχουν πλήρη πενταετή θητεία, η οποία θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου.

Θα τελικά επιβεβαιωθούν οι φήμες που θέλουν τον κ. Φελλουζή υποψήφιο δήμαρχο Καρπάθου;  

Όπως έχουμε ήδη αναπτύξει στην αρθρογραφία μας, συνολικά για τον Δήμο Καρπάθου, υπάρχουν φήμες για 4 υποψήφιους διεκδικητές. Αμφιβάλλουμε αν τελικά θα ακολουθήσουν όλοι στη «μάχη», μάλιστα εκτός από τον κ. Μηνατσή, ανοιχτά, δεν έχει τοποθετηθεί κανένας άλλος.

Τα σημάδια (και οι πληροφορίες) δείχνουν ότι εντός του Ιανουαρίου 2023 θα έχουμε τις πρώτες επίσημες κινήσεις από κάποιον από τους υποψηφίους. Πλησιάζει λοιπόν η στιγμή που βγουν επίσημα προγράμματα και σχέδια για την Κάρπαθο.

Μανώλης Δημελλάς

8.1.2023

Καρπαθιακά Νέα