Η Lenka Lánová, που χάθηκε χθες στη Λάστο, ευχαριστεί τους Πυροσβέστες και επισημαίνει τα αφρόντιστα μονοπάτια

Η Lenka Lánová, που χάθηκε χθες στη Λάστο, ευχαριστεί τους Πυροσβέστες και επισημαίνει τα αφρόντιστα μονοπάτια

 

 

Χθες το απόγευμα, Σάββατο 12 Ιουνίου, σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Καρπάθου. Οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι μια τουρίστρια από την Τσεχία είχε χαθεί στην περιοχή της Λάστου.

 

Οι πυροσβέστες  Γιάννης Νικολάου Σακελλης και ο Βασίλειος Νικολάου Χαροκόπος αμέσως έτρεξαν στο σημείο και την αναζητούσαν. Λίγη ώρα αργότερα βρήκαν τη Lenka Lánová σε ένα δύσβατο σημείο, ευτυχώς όλα ήταν καλά και η Lenka ήταν μια χαρά. Άλλωστε, όπως η ίδια μας λέει, έχει μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους πεζοπορίες κι έτσι μπόρεσε να αντιμετωπίσει την αναποδιά με ένα παπούτσι της που χάλασε στη διαδρομή.

Το παπούτσι που χάλασε και η έλλειψη σήμανσης των μονοπατιών έγινε αιτία να αλλάξει πορεία

 

Η Lenka Lánová μας έστειλε το ευχαριστώ της στους διασώστες της και μαζί με αυτό, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, κάνει σημαντικές επισημάνσεις για τα μονοπάτια στην περιοχή.

 

«Έχω εμπειρία στα ταξίδια, ήθελα να περπατήσω από τη Λάστο στην Καλή Λίμνη κι από εκεί στο Λευκό. Δυστυχώς, το παπούτσι μου έσπασε κατά μήκος του δρόμου και η σήμανση στο δρόμο από την Καλή Λίμνη απουσιάζουν και ο δρόμος δεν συντηρείται. Μόνο πεσμένα δέντρα και χωρίς σημάδια. Σε κάποια σημεία οι άνθρωποι είχαν φτιάξει έναν πύργο από πέτρες για να βοηθήσουν και να ξεχωρίζει το μονοπάτι. Είχα ξεχάσει τον χάρτη στο σπίτι και το σήμα στο GPS, σε αυτήν την περιοχή, δεν λειτουργεί. Δεν μπορούσα να συνεχίσω χωρίς το παπούτσι, έτσι επέστρεψa προς την Καλή Λίμνη όμως δεν βρήκα τα σημάδια για εκεί. Ζήτησα βοήθεια αφού θα έπρεπε να μείνω μια νύχτα και δεν είχα πλέον φαγητό ή κάποια κουβέρτα.

Ευχαριστώ πολύ τους διασώστες που ήρθαν για μένα και με βοήθησαν να βρω το δρόμο μου. Οι δρόμοι μπορεί να επισημαίνονται στον χάρτη αλλά δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα.»

Το όχημα της Πυροσβεστικής Καρπάθου που έτρεξε στην Λάστο

Για την Lenka Lánová το παπούτσι ήταν η αιτία να μην μπορεί να προχωρήσει. Ζύγισε τις δυνάμεις της και άλλαξε πορεία. Αν δεν είχε εμπειρία σε τέτοιες διαδρομές, άραγε τότε τι θα μπορούσε να έχει συμβεί;

 

Μανώλης Δημελλάς για τα Καρπαθιακά Νεα