Ανοιχτή επιστολή του ΜΑΝΩΛΗ ΛΙΟΡΕΪΣΗ προς τον Δήμαρχο Καρπάθου

Ανοιχτή επιστολή του ΜΑΝΩΛΗ ΛΙΟΡΕΪΣΗ προς τον Δήμαρχο Καρπάθου

Ορμώμενος από την ανάρτηση των Καρπαθιακών Νέων τις 27 του τρέχοντος μηνός που αφορά την έκθεση του Ορκωτού λογιστή για τα δρώμενα στην οικονομική και όχι μόνο λειτουργία του  Δήμου έχω να καταθέσω την πολιτική σας ανευθυνότητα την υπεροψία που σας διακατέχει υποβαθμίζοντας την νοημοσύνη των πολιτών δηλώνοντας ανακρίβειες σε βαθμό που ειλικρινά απορώ και εκλπήσομαι..!! 

Με αφήνει άφωνο όταν σας βλέπω να δηλώνεται φανατικός στην διαφάνεια και  ευθαρσώς ότι είναι η πρώτη φορά που γίνετε κάτι αντίστοιχο στο δήμο..!!
Μην εκτίθεστε αγαπητέ Δήμαρχε, ο δήμος πανω απο κάποιο αριθμό κατοίκων ειναι ενας οργανισμός με πολλαπλες λειτουργίες στο οικονομικό του τμήμα και όχι απλά να αποδίδει έσοδα – έξοδα όπως θα έκανε κάνω από άλλες συνθήκες..!!
Υποτίθεται ότι κάθε χρόνο είστε υπόχρεος να κάνετε λογιστικό έλεγχο και ισολογισμό στο δήμο..
Όποτε δεν είναι μια καινοτομία που γίνετε για πρωτη φορα όπως ισχυρίζεστε.
“Τώρα ανακαλύψατε την Αμερική”
Τα προηγούμενα  δυο έτη που είναι το λογιστικό νυκοκυριό που κάνατε στο δήμο και φτάσαμε εδώ..!!
Απορώ ειλικρινά με το θράσος κάποιων ώστε να δημοσιεύσουν μια τέτοια έκθεση.. δεν ξέρω πως να το ερμηνεύσω..
Δεν έχετε τις γνώσεις ή δεν μπορείτε να κατανοήσετε τι ακριβώς σας λέει σε αυτήν ο Ορκωτός λογιστής ;
Δεν κατανοείτε ότι απλά σε ένα ισολογισμό είναι απαραίτητο αρχικά να έχουμε τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου δίχως να έχετε προσδιορίσει τόσο τα εκμεταλεύσιμα όσο και την ιδία αξία των υπολοίπων ;
Γιατί τόσα έτη δεν έχει γίνει εγγραφή στο κτηματολόγιο και εφόσον αποφασίσετε να το κάνετε για πείτε μου τα πρόστιμα ποιος θα τα επιβαρυνθεί ;
Εσείς από την τσέπη σας  οπως θα ήταν φρόνιμο για την αμέλεια σας ή ο Καρπάθιος;
Συμφωνα με την έκθεση δείχνετε ότι όλα τα έργα είναι συνεχιζόμενα και έτσι δεν αποδίδεται απόσβεση διότι δεν είστε υπόχρεοι αλλα η πραγματικότητα έχω την αίσθηση ότι είναι άλλη.. και αν μπορείτε αποδείξετε το αντίθετο δημοσιεύοντας αναλυτικά τα έργα και το κόστος τους.
Δεν γνωρίζατε ότι ο σωστός τρόπος λογιστικά της ακρίβειας και της ορθότητας ειναι να γίνει πραγματικη λογιστική διαχείριση της αποθήκης τουλάχιστον μέχρι την τελευταία ημέρα του εκάστοτε έτους.
Δεν έπρεπε να είσαστε ενήμεροι και έγκυρα προετοιμασμένοι ώστε να μπορείτε να αποδώσετε αποζημιώσεις στους εργαζόμενους σας;
Και αν τοποθετηθούμε στο ασφαλιστικό κομμάτι του δήμου (καλύψεις περουσιακών ακινήτων και υποχρεώσεις προς τρίτους) νομίζω ότι θα εισέλθουμε σε μια περιδίνηση που δεν θα έχει όμοια της.
Προσωπικά δεν δέχομαι την πολιτική φράση που ακούγετε συχνά από στόματα αιρετών..
Φταίνε οι προηγούμενοι και εμείς είμαστε οι σωτήρες..
Όταν υπηρετούσα κύριοι την στρατιωτική μου θητεία σαν αξιωματικός μεταξύ των υποχρεώσεων μας ήταν και η χρέωση πανάκριβου στρατιωτικού υλικού..!!
Όταν εγένετο έλεγχος υπόλογοι είμεθα εμείς και όχι οι προηγούμενοι..!!
Ας έρθουν λοιπόν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου  Οικονομικών να κλείσουν τον δήμο για μια βδομάδα μαζί με τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους ώστε επιτέλους να δούμε πραγματικά τι  γίγνεσθαι με τα οικονομικά του ,και να αποδοθούν οι ευθύνες και τυχών παραλήψεις σε όσους χρειάζεται..