Ο Μανόλης Μάλτας φιλοξενούμενος του Αριστείδη Μιαούλη στα στούντιο της ΕΡΤ Ν.Αιγαίου

Ο Μανόλης Μάλτας φιλοξενούμενος του Αριστείδη Μιαούλη στα στούντιο της ΕΡΤ Ν.Αιγαίου

Στα στούντιο της ΕΡΤ βρέθηκε σήμερα καλεσμένος του Αριστείδη Μιαούλη ο συμπατριώτης μας από το Μεσοχώρι Μανώλης Μάλτας και ο αγαπητός δημοσιογράφος δεν έχασε την ευκαιρία και θυμήθηκε παλαιότερα γλέντια και μουσικές στιγμές που έχει ηχογραφήσει!  Μάλιστα ο κ. Μιαούλης σε ανάρτηση του αναφέρει:

“Μεγάλη χαρά σήμερα να υποδεχθώ στα στούντιο της ΕΡΤ Ν.Αιγαίου έναν αγαπημένο φίλο και εξαίρετο Καρπάθιο Μεσοχωρίτη λυράρη. Το Μανόλη Μάλτα Μανώλης Μάλτας . Θυμήθηκε τις ηχογραφήσεις που πραγματοποίησε εδώ στα 1976 με τους Μανώλη Χρυσό στο λαούτο και στο τραγούδι τον Γιώργο Νουαράκη . Και εγώ θυμήθηκα τις όμορφες στιγμές που έζησα στο Μεσοχώρι το 2010 όταν κατέγραψα το μεγάλο πανηγύρι της Παναγίας Βρυσιανής.

Όπως θα δείτε στην ταινία, ο φακός της κάμερας κατέγραψε τον Μανόλη Μάλτα στη λύρα, τον γιό του, επίσης εξαίρετο λυράρη Γιώργο και στο λαούτο τον Γιάννη Μάλτα και Αντώνη Λύκο. Μια οικογένεια μουσικών που πεισματικά υπηρετεί στην ανόθευτη γνήσια διάστασή του, τον όμορφο κόσμο της μουσικής μας κληρονομιάς.”

5.6.2024
Καρπαθιακά Νέα