Μανώλης Παραγυιός: "Θέατρο του παραλόγου" στα σχόλια που αφορούν τα απορριμματοφόρα

Μανώλης Παραγυιός: "Θέατρο του παραλόγου" στα σχόλια που αφορούν τα απορριμματοφόρα

Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες το ” θέατρο του παραλόγου” στα σχόλια που αφορούν τα απορριμματοφόρα.

Με αφορμή τη βλάβη στο μικρό απορριμματοφόρο ” κατηγορούμαστε ” επειδή δεν συμπεριλάβαμε στην μίσθωση μέσω leasing ΚΑΙ μικρό απορριμματοφόρο .

Κατά αρχάς όποιος διοχετευει τέτοιες πληροφορίες το κάνει παραπλανώντας τους πολίτες .

Η συγκεκριμένη μίσθωση έγινε κατόπιν εισηγήσεως του Τμήματος Περιβάλλοντος το οποίο είναι και το τμήμα το οποίο διαχειρίζεται την αποκομιδή .

Είτε από άγνοια είτε εσκεμμένα αποκρύπτεται ότι εκτός από τα leasing υπάρχει σε εξέλιξη η προμήθεια δύο μικρών απορριμματοφόρων ( μαζί με άλλα ηλεκτροκίνητα οχήματα ) από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης για τα οποία ο Δήμος χρηματοδητήθηκε με 1.5 εκατομμύρια ευρώ το 2023 .

Η διαδικασία της μίσθωσης απορριμματοφόρων λοιπόν έγινε με βάση ένα γενικότερο σχεδιασμό για τον στόλο (περιλαμβάνει το leasing και την προμήθεια των ηλεκτροκίνητων ) ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα τα οποία εμείς αντιμετωπίσαμε κατά τη θητεία μας .

Δηλαδή να υπάρχουν βλάβες σε όλα τα απορριμματοφόρα , μικρά και μεγάλα, και να εκτίθεται το νησί κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου .

Θα περίμενα αν όχι να επαινείται τουλάχιστον ! να μην λοιδορείται μία απελθούσα Δημοτική Αρχή ( της οποίας κανένα μέλος δεν είχε πρόθεση να συμμετάσχει στη νέα Δημοτική αρχή και θα μπορούσε να μην κάνει καμία ενέργεια ) επειδή με συναίσθηση ευθύνης προς τον τόπο μερίμνησε να υλοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος χρονοβόρων διαδικασιών για την αναβάθμιση του συνόλου του στόλου των απορριμματοφόρων .

Παραβλέπουν όσοι το κάνουν ότι αν δεν είχε μεριμνήσει θα ήταν ΚΑΙ αυτήν και το πιθανότερο ΚΑΙ την επόμενη σεζόν το τμήμα περιβάλλοντος με ΜΟΝΟ παλαιά απορριμματοφόρα .

Κι αυτό που συνέβη με το μικρό απορριμματοφόρο, το οποίο υπέστη βλάβη, θα συνέβαινε και με τα μεγάλα και τώρα θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στην αποκομιδή του συνόλου της Καρπάθου.

Ας είμαστε όλοι ενημερωμένοι και δίκαιοι στην κριτική μας …

Σχόλιο του π. Αντιδημάρχου κ. Μανώλη Παραγυιού στο facebook

φωτογραφία Δήμος Καρπάθου facebook

7.7.2024

Καρπαθιακά Νέα