Ο Μανώλης Βασιλαράκης στην Κάσο για τις εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος - Η ομιλία του

Ο Μανώλης Βασιλαράκης στην Κάσο για τις εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος - Η ομιλία του

“Ο Δήμος Καρπάθου τιμά το  νησί της Γενναιότητας και Ελευθερίας”, τόνισε στην ομιλία του που θα διαβάσετε ολόκληρη λίγο πιο κάτω.

Ο Αντιδήμαρχος Καρπάθου Μανώλης Βασιλαράκης βρέθηκε στην Ηρωική Νήσο Κάσο, εκπροσωπώντας τον Δήμο Καρπάθου, στις τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Κάσου το 1824, οι οποίες ξεκίνησαν την Κυριακή και κορυφώθηκαν την Τρίτη 7/6/2022.

Το απόγευμα της Δευτέρας, στον Αντιπέρατο, τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων και στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.

ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΣΟΥ

Κυρίες και Κύριοι,

Απευθύνω  τον χαιρετισμό μου σε όλους τους Κασιώτες,  για να τιμήσω και εγώ με τη σειρά μου αυτή την αιματηρή σελίδα της Ιστορίας μας, το Ολοκαύτωμα  της Κάσου.   

Εκ μέρους του Καρπαθιακού Λαού και του Δημάρχου Καρπάθου, ο οποίος δυστυχώς λόγω  ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορούσε να είναι μαζί μας,

  Ο Δήμος Καρπάθου τιμά το  νησί της Γενναιότητας και Ελευθερίας. Που κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, από τα βάθη του χρόνου, ξαναζωντανεύει  η δίχως έλεος εισβολή των αιμοδιψών  εχθρών, καθώς έσφαζαν χωρίς διάκριση άνδρες, γυναίκες, παιδιά, βεβήλωναν εκκλησίες, λεηλατούσαν και παρέδιδαν στο πυρ ότι έβρισκαν μπροστά τους.

Η Κάσος όμως,  αναγεννήθηκε από τις στάχτες της.

 Και σήμερα Υπάρχει.

 Ζει.

 Διεκδικεί.

 Στο άκρο του Αιγαίου.

Ζωντανή.

Αγέρωχη.

 Δίνοντας καθημερινά μαθήματα  Ηρωϊσμού, Δύναμης και Γενναιότητας. Και αυτή τη δύναμη, κανένα σπαθί και κανένας εχθρός δεν μπορεί να την αφανίσει.

Συγχαρητήρια κ. Δήμαρχε για την άψογη διοργάνωση, όπως πάντα.

Σας ευχαριστώ.

Κάσος, 06/06/2022

Ο Αντιδήμαρχος  Καρπάθου

Εμμανουήλ Γ. Βασιλαράκης