Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για να υλοποιηθεί το έργο της περίφραξης του αεροδρομίου της Κάσου

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για να υλοποιηθεί το έργο της περίφραξης του αεροδρομίου της Κάσου

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με παρέμβαση και ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αναδεικνύει τη μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου της περίφραξης του αεροδρομίου της Κάσου, ζητώντας να υπάρξουν άμεσες πρωτοβουλίες.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι το παράδοξο είναι ότι, ενώ ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί εδώ και ένα και πλέον χρόνο, το έργο δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.

Τονίζει ότι βρισκόμαστε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου και πρέπει άμεσα να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες για την υλοποίηση ενός έργου που συνδέεται με την ασφάλεια των πτήσεων αλλά και την τουριστική ταυτότητα του νησιού, αφού το αεροδρόμιο της Κάσου αποτελεί πύλη εισόδου.

Ο κ.Κόνσολας θέτει δύο ερωτήματα:

1.Για ποιο λόγο, ενώ έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός δεν υλοποιείται το έργο της περίφραξης του εξωτερικού χώρου στο αεροδρόμιο της Κάσου;

2.Ποια είναι τα επόμενα βήματα στα οποία προτίθεται να προχωρήσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για να υλοποιηθεί το έργο;

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Αθήνα, 9 Μαΐου 2022

ΑΠ: 5085/9/5/2022

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: «Υλοποίηση του έργου περίφραξης στο αεροδρόμιο Κάσου»

Κύριε Υπουργέ,

Η αναβάθμιση της λειτουργίας και η ασφάλεια των πτήσεων στα αεροδρόμια των μικρών νησιών είναι ζήτημα κομβικής σημασίας.

Το αεροδρόμιο της Κάσου είναι ένα από αυτά τα αεροδρόμια, στα οποία εκκρεμεί εδώ και καιρό η υλοποίηση απαραίτητων έργων, όπως είναι η περίφραξη του εξωτερικού χώρου.

Το παράδοξο είναι ότι, ενώ ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί εδώ και ένα και πλέον χρόνο, το έργο δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.

Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, πρέπει άμεσα να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες για την υλοποίηση ενός έργου που συνδέεται με την ασφάλεια των πτήσεων, αλλά και την τουριστική ταυτότητα του νησιού, αφού το αεροδρόμιο της Κάσου αποτελεί πύλη εισόδου.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Για ποιο λόγο, ενώ έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός δεν υλοποιείται το έργο της περίφραξης του εξωτερικού χώρου στο αεροδρόμιο της Κάσου;

2. Ποια είναι τα επόμενα βήματα στα οποία προτίθεται να προχωρήσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για να υλοποιηθεί το έργο;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου