Σαββατόβραδο Μαϊου στην Κάρπαθο! Τι είδαμε και τι καταγράψαμε στο νησί (pics από τα Πηγάδια)

Σαββατόβραδο Μαϊου στην Κάρπαθο! Τι είδαμε και τι καταγράψαμε στο νησί (pics από τα Πηγάδια)

Μιλάμε για τουρισμό όμως στην Κάρπαθο είναι ακόμη νωρίς, ναι συνάντησα αρκετούς τουρίστες, ωστόσο ακόμη δεν είναι καλοκαίρι, ο καιρός δε βοήθησε να πετάξουμε τα πανωφόρια και οι εικόνες που δημοσιεύουμε μάλλον παραπέμπουν στον χειμώνα. Το ταξίδι έγινε με το νέο πλοίο, το BLUE STAR CHIOS ξεκινά με τις καλύτερες προυποθέσεις, πολύ μακριά από τις περσινές αγωνίες, αν και υπάρχει διάχυτη ανησυχία για τις τιμές και την άνοδο που έρχεται στα προϊόντα.

Η αισιοδοξία είναι διάχυτη, επισκέπτες, φίλοι της Καρπάθου και βέβαια τα ξενάκια, οι απόδημοι Καρπάθιοι, θα πλημμυρίσουν σε λίγες βδομάδες το νησί. Καταγράφουμε την αγωνία των επιχειρηματιών, δεν υπάρχει προσωπικό, αναφέρουν στα Καρπαθιακά Νέα! Ψάχνουμε κόσμο να δουλέψει, από την άλλη δεν υπάρχουν δωμάτια για να μείνουν! Οξύμωρο; Όχι, αφού πολλά έχουν μετατραπεί σε ενοικιαζόμενα airbnb με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία διαμονής για τους εργαζόμενους.

Επίσης πρέπει να γράψουμε ότι αρκετές από τις επιχειρήσεις εστίασης ακόμη δεν έχουν ανοίξει, προετοιμάζονται πυρετωδώς όμως έτσι δεν πρέπει να γκρινιάζουμε για τη στενότητα της σεζόν.

Έντονος προβληματισμός και με το νερό. Θα υπάρχει επάρκεια; Η δημοτική αρχή θα τα καταφέρει; Και δεν είναι μόνο το νερό, ο παραλιακός δρόμος χρειάζεται ένα γερό λίφτινγκ. Είναι κατανοητό ότι σύντομα θα αρχίσουν τα έργα της ανάπλασης, όμως μέχρι τότε; Δεν αξίζει να είναι αυτή η πρώτη εικόνα για το νησί.

Στα θετικά, που πέρασαν εντελώς αθόρυβα, είναι και η προσπάθεια του δημάρχου να τακτοποιήσει το θέμα του χώρου ταφής απορριμμάτων που σύντομα περνά στον ΦοΣΔΑ. Έστειλε λοιπόν αρκετά φορτηγά με χώμα και σκέπασε το πρώτο κύτταρο που ήταν σε τραγική κατάσταση.

Για μπάνιο δεν πήγαμε, αλλά η κεντρική παραλία στα Πηγάδια είδαμε πως ετοιμάζεται! Μηχάνημα έστρωνε την άμμο και ομόρφαινε την εικόνα! Κατά τα άλλα στο νησί η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει. Οι δύο, μέχρι σήμερα υποψήφιοι Δήμαρχοι, κ.κ. Γιώργος Αναστασιάδης και Μιχάλης Φελλουζής, κινούνται και οργανώνουν τις ομάδες τους. Τρίτος υποψήφιος μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί (και εννοούμε τον κ. Μιχάλη Μανωλάκη). Περιμένουμε από αυτούς  να ακούσουμε με ωριμότητα προγράμματα, στόχους και δεσμεύσεις. Αληθινές δεσμεύσεις και όχι υποσχέσεις που θα ξεχαστούν αμέσως μετά τις εκλογές. Θα υπάρξει διάλογος; ή χαθούμε στα προεκλογικά κεράσματα; (Τα Καρπαθιακά Νέα δε χρωστούν, δεν έχουν δεσμεύσεις και κανενός είδους αγκυλώσεις).

Ας ελπίσουμε σε πολιτικό πολιτισμό και σεβασμό, σε αντιπαράθεση θέσεων, αρχών και Ξεκαθαρισμένων-Οριστικών στόχων! Οι παρακάτω εικόνες τραβήχτηκαν το Σαββατόβραδο 6 Μαϊου 2023, στους κεντρικότερους πεζόδρομους της πρωτεύουσας της Καρπάθου.

Μανώλης Δημελλάς

8.5.2023

Καρπαθιακά Νέα

Μανώλης Δημελλάς

8.5.2023

Καρπαθιακά Νέα