Με 15.000 ευρώ επιχορηγήθηκε ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ από τον Δήμο Καρπάθου - Πρώτο φιλικό μετά από πολλούς μήνες

Με 15.000 ευρώ επιχορηγήθηκε ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ από τον Δήμο Καρπάθου - Πρώτο φιλικό μετά από πολλούς μήνες

Μετά από πολύμηνη ποδοσφαιρική απραξία λόγο της πανδημίας, το Σάββατο 3 Ιουνίου ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ Καρπάθου φιλοξένησε την εφηβική ομάδα της Σητείας στο δημοτικό γήπεδο.

Όπως αναφέρει ο Ποσειδώνας ήταν ένας φιλικός αγώνας με πολλές φάσεις και όμορφο ποδόσφαιρο, που απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο. Στη συνέχεια ευχαρίστησε την ομάδα από τη γειτονική Κρήτη για αυτό το κουραστικό ταξίδι που έκανε στην Κάρπαθο, για χαρούν τα παιδιά αυτό που αγαπούν, το ποδόσφαιρο !

Ακόμη μια καλή είδηση για τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών και η έκδοση του εντάλματος για την επιχορήγηση-στήριξη από τον Δήμο Καρπάθου.

Πρόκειται για ποσό 15.000 ευρώ αν και η τελευταία απόφαση Δημάρχου κ. Νισύριου (552 από 25.6.2021) έλεγε για 19.000 ευρώ. Ο νόμος μέσω του οποίο το Αθλητικό Σωματείο επιχορηγήθηκε είναι ο 4735/20 και είχε συγκεκριμένη ισχύ ( έως 30/6/21)  με κύριο στόχο να βοηθηθούν τα σωματεία λόγω της πανδημίας.

Από Οκτώβριο 2020 ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ μελέτησε με πολύ προσοχή το θέμα και κατέθεσε ολοκληρωμένο φάκελο, τότε είχαν γίνει οι πρώτες συζητήσεις.  Στη συνέχεια συνεδρίασαν στην Οικον. Επιτροπή του Δήμου και τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2020 πήραν απόφαση για επιχορήγηση 19.000 ευρώ. Ωστόσο λόγω κορωνοϊού και της ολικής καραντίνας οι δράσεις της ομάδας δεν πραγματοποιήθηκαν έτσι η πίστωση δεν προχώρησε.

Ο ΑΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ μετά τη ψήφιση του νέου προϋπολογισμού του Δήμου κατέθεσε ξανά προϋπολογισμό της ομάδας για να πετύχει επιχορήγηση.

Η διαδικασία της  αίτησης, όπως και ο προϋπολογισμός, επαναλήφθηκε από το Αθλητικό Σωματείο ώστε να πάρει έγκριση κι από το Ελεγκτικό συνέδριο στη Ρόδο.

Μετά από όλη αυτή τη διαδικασία ψηφίστηκε και στο Δημοτ. Συμβούλιο το θέμα ενώ υπήρχε ήδη ενεργή απόφαση Οικ. Επιτροπής για το ίδιο ζήτημα.

Ακολούθησε η απόφαση Δημάρχου (552 από 25.6.2021), με την οποία εγκρίθηκε η δαπάνη Επιχορήγησης του αθλητικού σωματείου ΠΟΣΕΙΔΩΝ και διάθεσειι πίστωση ύψους 19.000 ευρώ. Τελικά όμως το ένταλμα που εκδόθηκε είναι 4.000 ευρώ λιγότερα δηλαδή θα δοθούν στον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ 15.000 ευρώ!