Ιωάννης Θεμ. Νισύριος: Μετατρέπουμε την Κάρπαθο σε Covid-Free πρότυπο

Ιωάννης Θεμ. Νισύριος: Μετατρέπουμε την Κάρπαθο σε Covid-Free πρότυπο

Η Κάρπαθος «έσβησε» τον Κορονοϊό τον Ιούλιο και κερδίζει το «στοίχημα» του τουρισμού.

Την ώρα που αρκετά νησιά… φλερτάρουν όλο και περισσότερα με μέτρα τύπου Μυκόνου, λόγω της έξαρσης της διασποράς του κορονοϊού, στην Κάρπαθο σχεδιάζουμε τη φετινή τουριστική περίοδο με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας για το ποσοστό θετικότητας ανά Περιφερειακή Ενότητα, στο νησί το συγκεκριμένο ποσοστό είναι μηδενικό(!), δείχνοντας πως μέχρι στιγμής η Κάρπαθος κερδίζει το στοίχημα της πανδημίας.

«Τα εν λόγω στοιχεία του Ε.Ο.Δ.Υ. αφορούν στην περίοδο 12 Ιουλίου με 18 Ιουλίου, ωστόσο ακόμη και εάν επιβεβαιώνονται κρούσματα στο νησί, απομονώνονται άμεσα προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά στην κοινότητα» τονίζει ο δήμαρχος Καρπάθου, Ιωάννης Νισύριος.
Ενδεικτικά είναι και τα στοιχεία του Ε.Ο.Δ.Υ. από την 1η Ιουλίου τα οποία μετατρέπουν σταδιακά την Κάρπαθο σε Covid-Free πρότυπο. Σύμφωνα με αυτά, από την πρώτη ημέρα του μήνα έως τις 21-7, στο νησί έχουν εντοπιστεί μόνο τέσσερα κρούσματα κορονοϊού.
Ο δήμαρχος Καρπάθου, Ιωάννης Θεμ. Νισύριος σημειώνει:
«Αυτό που επιτύχαμε δεν είναι τυχαίο. Είναι αποτέλεσμα των μέτρων που παίρνουμε. Συνεχίζουμε τους αυστηρούς ελέγχους στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο. Γι’ αυτό κρατάμε τους δείκτες χαμηλά. Όποια κρούσματα προκύπτουν από τους ελέγχους μπαίνουν άμεσα σε καραντίνα. Ταυτόχρονα η μέχρι στιγμής εμβολιαστική κάλυψη στην Κάλυμνο αγγίζει το 75% με 80% και προχωράμε. Πλέον έχουμε ξεκινήσει μια νέα λίστα με τους εφήβους ηλικίας 15-17 που θέλουν να εμβολιαστούν. Πάντα δίναμε έμφαση στην τήρηση των μέτρων. Τώρα τα τηρούμε με ακόμα μεγαλύτερη αυστηρότητα σήμερα, καθώς από την μια πλευρά έχουμε την Κρήτη που υπάρχει έξαρση του ιού».
Τα καλά επιδημιολογικά δεδομένα του νησιού έχουν αντίκτυπο και στον τουρισμό, αφού όλο και περισσότεροι, ξένοι και Έλληνες, επιλέγουν να επισκεφθούν την Κάρπαθο.
Όπως τονίζει ο δήμαρχος Καρπάθου:
«Η υγειονομική κατάσταση στην Κάρπαθο μας κάνει αισιόδοξους για την φετινή τουριστική περίοδο. Έχουμε ήδη αρκετό κόσμο αυτή τη στιγμή, με τους Έλληνες φέτος να προτιμούν την Κάρπαθο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Παράλληλα, έχουμε και πολλούς Αμερικάνους. Σχεδόν όλα τα χωριά έχουν γεμίσει. Πάμε αρκετά καλά στον τουρισμό. Είμαστε σε σχέση με πέρυσι 60% πάνω. Χαρακτηριστικό είναι ότι την Τετάρτη (21/7) με το πλοίο της “Blue Star Ferries” είχαμε περίπου στα 500 άτομα προσέλευση».
Η αυστηρή τήρηση των μέτρων της πανδημίας μετατρέπουν την Κάρπαθο σε πανελλαδικό Covid-Free πρότυπο και αυτό την κάνει ακόμα πιο ελκυστική ως τουριστικό προορισμό. Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία.

Κάρπαθος 22 Ιουλίου 2021

Γραφείο Τύπου Δήμου Καρπάθου