Δυνατή και με αξιώσεις η παρουσία της Καρπάθου στο Μιλάνο!

Δυνατή και με αξιώσεις η παρουσία της Καρπάθου στο  Μιλάνο!

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟ Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η τριήμερη συμμετοχή της Καρπάθου στην BIT – BORSA INTERNAZIONALE DEL TOURISMO, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις Τουρισμού της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Τον Δήμο Καρπάθου εκπροσώπησαν ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου για θέματα Τουρισμού κ. Αντρέας Τσαγκαρης η κ. Δέσποινα Νταργάκη και η κ. Ευαγγελία Φελλουζή , μέλη και οι δυο της ομάδας εργασίας με αντικείμενο τον τουρισμό,

Το «περίπτερο» μας ήταν πλήρως εξοπλισμένο τόσο με έντυπο όσο και οπτικοακουστικό υλικό για να μπορέσουμε να προβάλλουμε το νησί μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να έχουμε σημαντικές συναντήσεις με tour operators, δημοσιογράφους και μεμονωμένους επισκέπτες που θέλουν να επισκεφτούν το νησί μας. Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής ραντεβού :

1. Με την κ. Valeria Rebasti, country manager της αεροπορικής εταιρίας Volotea. Πρόκειται για μια Low Cost αεροπορική εταιρία, η οποία πραγματοποιεί ήδη πτήσεις προς το νησί μας. Με την κυρία Rebasti συζητήσαμε αναλυτικά το ενδεχόμενο να «ανοίξουμε» κάποιες πτήσεις από την Νότια Ιταλία και κυρίως την Νάπολη, προς την Κάρπαθο. Για τον σκοπό αυτό, μας ανέλυσε διεξοδικά τα βήματα που πρέπει να γίνουν από την μεριά μας προκειμένου ο στόχος αυτός να γίνει πραγματικότητα, αρχής γενομένης από το καλοκαίρι του 2023.

2. Συνάντηση της κ. Φελλουζή Με τον κ. Giancarlo Vitolo , Tour Operator της νότιας Ιταλίας, με θέμα συζήτησης το άνοιγμα της Νότιας Ιταλίας προς το νησί μας.

3. Συνάντηση με την κ. Ελένη Σαρικώστα, δημοσιογράφο και Blogger που εργάζεται σε τηλεοπτικά , έντυπα και ηλεκτρόνια μέσα της Ιταλίας. Με την κ. Σαρικώστα είχαμε συνεργαστεί και πέρσι με μεγάλη επιτυχία, καθώς από αυτή τη συνεργασία προέκυψαν σημαντικά άρθρα με αντικείμενο την Κάρπαθο, σε μέσα της Ιταλίας. Για φέτος συζητήσαμε αναλυτικά το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν σημαντικά Fam Trips (με δημοσιογράφους , bloggers και social media influencers) που θα έχουν στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή του νησιού μας στην Ιταλία.

4. Συνάντηση με την Blogger και δημοσιογράφο κ. Paola Giovanettoni, οποία θα ασχοληθεί διεξοδικά με την προβολή της παράδοσης και της παραγωγής τοπικών προϊόντων της Καρπαθου αναδεικνύοντας την άλλη πλευρά του νησιού μας.

5. Συνάντηση με σημαντικούς Tour Operators που επιθυμούν να βάλουν την Καρπαθο στο προγραμμα τους. Τους δόθηκαν πληροφορίες για τους τρόπους που μπορούν οι επιβάτες να επισκεφτούν την Καρπαθο καθώς και ποιες δραστηριότητες , εκδρομές και επίπεδο υπηρεσιών υπάρχουν στην Καρπαθο .

6. Συνέντευξη της κας. Νταργάκη με τον ραδιοφωνικό σταθμό 24 fm, με live παρέμβαση σε ραδιοφωνική εκπομπή. Το θέμα της συζήτησης ήταν οι φυσικές ομορφιές της Καρπάθου , οι μαγευτικές παραλίες μας καθώς και οι εναλλακτικές δραστηριότητες που μπορεί να κάνει ένας επισκέπτης στο νησί μας. Στον σύνδεσμο αυτό μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνέντευξη : https://wetransfer.com/downloads/fb123903d4f93cc9cdbcf55e7210518a20220410123601/f24076cbd31be1092b0ec804525814c220220410123601/b7be6b

7. Συνάντηση με την διευθύντρια του ΕΟΤ Ιταλίας κα. Μπουλασίδου, με την οποία συζητήσαμε για δράσεις τουριστικής προβολής που μπορούν να γίνουν στο άμεσο μέλλον σε συνεργασία με τον ΕΟΤ.

8. Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κο Λεονταρίτη, ο οποίος με έδωσε συγχαρητήρια για την δυναμική μας παρουσία στην έκθεση.

Τέλος επισκέφθηκαν το περίπτερο μας δεκάδες επαναλαμβανόμενων τουριστών, καθώς και εκατοντάδες επισκέπτες που είναι στα αμεσα σχέδια τους να κάνουν διακοπές στο νησί μας.

Πρέπει να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , υπό την αιγίδα της οποίας συμμετείχαμε και ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο για την δυνατότητα που μας έδωσε , εξασφάλισε την συμμετοχή της στην εν λόγω έκθεση τις τελευταίες εβδομάδες. Έπρεπε επομένως οι διαδικασίες να προχωρήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Συνεπώς χωρίς τις άμεσες προσπάθειες του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Παραγυιού και του Δημάρχου κ. Νισύριου δεν θα ήταν δυνατή η παρουσία μας στην εν λόγω έκθεση!

Επίσης σημαντική ήταν η βοήθεια του π. Υφυπουργού κ. Μάνου Κόνσολα που παρενέβη ώστε να εγκριθεί άμεσα από τον ΕΟΤ το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου μας .

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά το ζαχαροπλαστείο «Κανίσκι» και το Σούπερ Μαρκετ «Ηλίας Μάκρης», που μας έδωσαν δωρεάν τοπικά προϊόντα προκειμένου να κεράσουμε επισκέπτες και εκλεκτούς καλεσμένους.

Forza Karpathos! Grazie Milano 🇮🇹

Δήμος Καρπάθου