Ο Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης συγχαίρει τον Μάνο Κόνσολα

Ο Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης συγχαίρει τον Μάνο Κόνσολα

Ο ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΝΕΟΣ ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Το Ειδικό Εκλεκτορικό Σώμα Καθηγητών, το οποίο συγκροτήθηκε με τις νόμιμες διατάξεις, από το Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου (έδρα Ρόδος), εξέλεξε πρόσφατα ομόφωνα και παμψηφεί Τακτικό (πρωτοβάθμιο) Καθηγητή στο γνωστικό αντικείμενο «Διδακτική Μεθοδολογία και Εφαρμογές» τον Καρπάθιο συμπατριώτη μας κ. Μάνο Κόνσολα. Ο κ. Κόνσολας υπηρετούσε μέχρι τώρα στο ίδιο Τμήμα ως αναπληρωτής καθηγητής.

Ο νέος Τακτικός Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου γεννήθηκε στην Κάρπαθο. Τα εγκύκλια μαθήματα παρακολούθησε στην Κάρπαθο και τη Ρόδο. Είναι αριστούχος πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου, του Τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον Τομέα Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα με βαθμό «Άριστα». Έχει πολυετές και πλούσιο διδακτικό έργο σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Έλαβε μέρος σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι συγγραφέας μεγάλου αριθμού πρωτότυπων μελετών και βιβλίων της ειδικότητάς του. Επιμελήθηκε επίσης την έκδοση παιδαγωγικών συγγραμμάτων. Είναι μέλος πολλών Επιστημονικών Εταιρειών και Επιτροπών, και έδωσε ομιλίες και διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συγχαίρουμε θερμά τον νέο Τακτικό Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του ευχόμαστε λαμπρή σταδιοδρομία και από τη νέα του θέση.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Μάνος Κόνσολας είναι Βουλευτής Δωδεκανήσου και διετέλεσε μέχρι πρόσφατα υφυπουργός Τουρισμού.

 

ΜΗΝΑΣ ΑΛ. ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

Ομότιμος και Επίτιμος Καθηγητής