Μηνάς Βιντιάδης: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ!

Μηνάς Βιντιάδης: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ!

(Το άρθρο μου στο “Ποντίκι” που κυκλοφόρησε…)

Οι κάτοικοι της κωμόπολης Φίτσας, κάπου στην Ήπειρο, ήταν σήμερα πολύ αναστατωμένοι.

Είχε συμβεί κάτι πρωτάκουστο, πρωτοφανές, πολύ παράξενο, απίστευτο θα έλεγα.

Η πλατεία του χωριού είχε γεμίσει με δημοσιογράφους, φωτογράφους, τηλεοπτικά συνεργεία, και πολλούς περίεργους που ήθελαν να μάθουν λεπτομέρειες για το γεγονός.

Τι είχε συμβεί;

Ο τελευταίος γάιδαρος του χωριού, είχε σπάσει το σχοινί που τον έδενε σ’ ένα δέντρο, είχε πάει στο σπίτι του αντιδημάρχου που κοιμόταν στην αυλή, πλησίασε αθόρυβα,του έδωσε μια κλωτσιά με το πόδι στο κεφάλι και τον άφησε αναίσθητο.

Ύστερα πήρε ένα σχοινί, με τη μια άκρη του έδεσε τα χέρια και την άλλη άκρη την έδεσε στην καρότσα του αγροτικού του.

Ύστερα ο γάιδαρος -ναι, ο γάιδαρος – κάθισε στο τιμόνι, άναψε τσιγάρο, έβαλε δυνατά ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο και γύρισε το κλειδί στη μηχανή να πάρει μπροστά.

Στη συνέχεια, με το αυτοκίνητο να διασχίζει δρόμους και πλατείες ο γάιδαρος γύρισε όλη την κωμόπολη με τον αντιδήμαρχο να σέρνεται, να ματώνει, να ουρλιάζει από φόβο κι από πόνο.

Όταν κάποια στιγμή ο γάιδαρος βαρέθηκε, κουράστηκε, πάτησε φρένο, βγήκε από το αυτοκίνητο και χάθηκε στα χωράφια αφήνοντας ημιθανή τον άνθρωπο στη μέση του δρόμου.

Αυτόπτες μάρτυρες -και ήταν πολλοί- είπαν στις κάμερες ότι είδαν με τα μάτια τους ότι ο γάιδαρος όπως προχωρούσε τραγουδούσε και είχε ΔΥΟ πόδια, ενώ ο ταλαίπωρος αντιδήμαρχος είχε τέσσερα πόδια με πέταλα και δυο τεράστια αυτιά!

Η είδηση μεταδόθηκε σ’ όλο τον κόσμο κάνοντας διάσημο τον γάιδαρο της Φίτσας και ξεσηκώνοντας τα φιλοζωικά σωματεία που χάρηκαν πολύ για την εκδίκηση ενός ζώου που χάνεται, ενός ζώου που πάντα είχε σκυμμένο το κεφάλι, ενός ζώου που δεν είχε όνομα και πάντα βοηθούσε γενιές και γενιές αγροτών και κτηνοτρόφων ς’ όλη την Ελλάδα να ζουν και να προκόβουν.

(Υ.Γ. Όταν μπήκα στη Δημοσιογραφία μας έλεγαν οι παλιοί για να καταλάβουμε τι είναι είδηση:

Όταν ένας σκύλος δαγκώνει έναν άνθρωπο, δεν είναι είδηση.

Όταν ένας άνθρωπος δαγκώνει έναν σκύλο, ΕΙΝΑΙ είδηση.)

Θα μας τρελάνουν συνάνθρωποι. Καλό μήνα παρόλα αυτά!