Αγώνας ζωής για να σωθεί σκυλί από την Κάρπαθο

Αγώνας ζωής για να σωθεί σκυλί από την Κάρπαθο

Οι Φίλοι Ζώων Καρπάθου μας ενημερώνουν για ένα νέο περιστατικό που συνέβη στο νησί, για ένα μικρόσωμο σκυλάκι που το τραυμάτισε και το εγκατέλειψε ένας οδηγός και μετά από άμεση κινητοποίηση το ζώο ανέβηκε στην Αθήνα και ήδη βρίσκεται στο Κτηνιατρικό Κέντρο Πειραιά όπου ετοιμάζεται σοβαρότατη χειρουργική επέμβαση.

“Την μικρή την βρήκε η Χρύσα Παθιάκη στην άκρη του δρόμου, μέσα στα αίματα και παράλυτη κι αμέσως μας ειδοποίησε.
Καλέσαμε την κτηνίατρο κυρία Λαχανά, η οποία άνοιξε το κτηνιατρείο της αμέσως και διαπιστώθηκε ότι είχε χτυπηθεί η σπονδυλική της στήλη.
Κλήθηκε ο χειρουργός κύριος Σωκράτης Αντωνάκης ο οποιος και εκείνος άνοιξε έκτακτα το ιατρειο του για την μικρή, της έκανε υπέρηχο, για να αποκλείσουμε την εσωτερική αιμορραγία.
Για να έχει ελπίδα να σωθεί και να περπατήσει ξανά, το ταξίδι στην Αθήνα ήταν μονόδρομος, καθώς στο νησί δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος ώστε να ξέρουμε ακριβώς την έκταση της βλάβης.
Για όλους εμάς η απόφαση ήρθε απολύτως φυσικά και ήταν ομόφωνη.
Θα κάναμε τα αδύνατα για να έχει μια ελπίδα στο όνειρο. Στο να ξαναπερπατήσει και να έχει μια ευτυχισμένη ζωή από εδώ και πέρα.
Ψάξαμε αμέσως για συνοδό και χάρη στις κοινοποιήσεις που κάνατε όλοι εσείς βρήκαμε εθελοντές να την συνοδεύσουν! Εύη Λαχανά και Μήνα Καμαράτου σας ευχαριστούμε τόσο πολύ που την συνοδεύσατε!
Η μικρή έχει φτάσει πλέον στην Αθήνα την παρέλαβαν μέλη της Φιλοζωικής μας που ζουν εκεί και την μετέφεραν το Κτηνιατρικό Κέντρο Πειραιά όπου και εξετάστηκε έγιναν ακτινογραφίες όπου διαπιστώθηκε κάταγμα στην σπονδυλική στήλη και το σκυλάκι ετοιμάζεται για επέμβαση.
.
Δεν ξέρουμε πως θα τα πάει η μικρούλα μας, δεν γνωρίζουμε αν θα τα καταφέρει.
Ξέρουμε μόνο ότι κάναμε και θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και ότι την ονομάσαμε Νάντια, το οποίο στα ρωσικά σημαίνει ελπίδα…”