Η Έπαρχος κα Νικολαϊδου, στα Καρπαθιακά Νέα, για το γεφύρι της Άδειας

Η Έπαρχος κα Νικολαϊδου, στα Καρπαθιακά Νέα, για το γεφύρι της Άδειας

Με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα στο γεφύρι της Άδειας,  τα Καρπαθιακα Νέα είχαν επαφή με την Έπαρχο Καρπάθου και Κάσου, κα Πόπη Νικολαϊδου, με σκοπό  να μάθουμε τι γίνεται με τα έργα που είναι σε προγραμματισμό.

Μάθαμε λοιπόν ότι εδώ και έναν μήνα έχει εγκατασταθεί στην Κάρπαθο ο εργολάβος ο οποίος και έχει αναλάβει το έργο,  προϋπολογισμού περίπου 250.000 ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι η μελέτη έγινε στην θητεία της κας Νικολαϊδου με αλλά λόγια τα προηγούμενα χρόνια πέρα από συζητήσεις δεν υπήρξαν βήματα ώστε να προχωρήσουν οι κατάλληλες εργασίες.

Επίσης όπως ανέφερε η κα Νικολαϊδου,  μετά το περσινό θανατηφόρο τοποθετήθηκαν 3 νέες ταμπέλες ενώ την παλιά ταμπέλα άγνωστος την είχε ρίξει στο έδαφος.

Επειδή πολλοί είναι εκεινοι που ρωτούν γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί προστατευτικα κολονάκια, η Έπαρχος μάς απάντησε ότι οι αρμόδιοι Μηχανικοί,  που παρακολουθούν το έργο, δε συμφωνούν διότι θα μικρύνει ακόμη περισσότερο το ήδη στενό πλάτος και το γεφυράκι θα γίνει ακόμη πιο επικίνδυνο.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως ανέφερε η Έπαρχος, ότι τις προηγούμενες ημέρες  ήταν και η ίδια στο σημείο γιατί ο εργολάβος άμεσα θα κάνει την παράκαμψη. Το ατύχημα έφερε το υπαρκτό πρόβλημα στην επιφάνεια ωστόσο μέσα στο καλοκαίρι θα έχουν προχωρήσει τα έργα.

Ακόμη ένα σημαντικό έργο που τρέχει ο ίδιος εργολάβος είναι τα φώτα στην ευθεία του αεροδρομίου, στην περιοχή του Αφιάρτη. Ένα έργο που περιμένει πολύ καιρό η Κάρπαθος αφού η μεγάλη ευθεία για χρόνια είναι σκοτεινή.

Πηγή Καρπαθιακά Νέα