Ο dj από τη Σκοπή που φτάνει στα πέρατα του κόσμου!

Ο dj από τη Σκοπή που φτάνει στα πέρατα του κόσμου!

 

 

Γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

 

Ποιος Καρπάθιος δεν έχει ξενυχτήσει με τον George Frisbee Filippides στα decks;

Λοιπόν ο Γιώργος διαλέγει τρεις λέξεις για να περιγράψει τον εαυτό του: «Dj, proud  father και τώρα… producer

Αφορμή για την κουβέντα μας το…OH FUCK ένα μουσικό κομμάτι που ξεκινά το ταξίδι του στον κόσμο με τις καλύτερες προυποθέσεις αφού το διάλεξε μια μουσική εταιρία στο Μαϊάμι!

Για εκείνον η μουσική είναι ταυτισμένη με τη ζωή του.  Φτιάχνει κομμάτια γρήγορα, το τέμπο του, η μουσική του σε ταξιδεύει ή σε παρακινεί να ταξιδέψεις! Είναι ολόφρεσκη κι όμως για κείνους που γνωρίζουν, τους θυμίζει κάτι από τα παλιά χνάρια της Καρπάθου, κρύβει μέσα της λεπτομέρειες από τους τρομερούς σκοπούς του νησιού.

Από τους περπατημένους Καρπάθιους ο Γιώργος Φιλιππίδης, με έρωτα, σίγουρα κάτι παραπάνω για τη μουσική, ένα δυνατό ταλέντο που δε χάνει  την ευκαιρία να το αποδείξει.

Ο Γιώργος έχει καταγωγή από την Όλυμπο, σήμερα ζει στη Σκοπή, γειτονιά στα Πηγάδια Καρπάθου και μέσα από μια σειρά συμπτώσεων κατάφερε να φτιάχνει μουσική που ακούγεται σε όλο τον κόσμο.

Ήταν Δεκέμβριος του 2019, όταν του συνέβη ένα τροχαίο ατύχημα. Από τη μια ήταν η εγχείρηση και οι φυσιοθεραπείες από την άλλη έκατσε η πανδημία! Αυτές ήταν οι αιτίες που τον κράτησαν στο σπίτι. Σταμάτησε να παίζει μουσική σε club και ξεκίνησε να φτιάχνει κομμάτια και να τα ανεβάζει στο youtube, στο soundcloud κλπ.

Το πρώτο μουσικό κομμάτι που έφτιαξε το πήρε η Planetworks, ελληνική εταιρία του Easy Coutiel. Μάλιστα και αυτός έχει σχέση με την Κάρπαθο αφού η σύζυγος του έχει καταγωγή από τη Βωλάδα! Μπορείτε να το ακούσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

Στη συνέχεια προχώρησε σε συνεργασίες. Πρώτα με μια ρωσική δισκογραφική,  έπειτα με μια εταιρία από την Σλοβακία. Συνεργάστηκε και με την Nimi records από την Ολλανδία. Μάλιστα το μουσικό κομμάτι που έδωσε στην τελευταία εταιρία βρίσκεται στα 100 πιο δημοφιλή κομμάτια της Ελβετίας!

Τα πολύ καλά νέα έφτασαν προχθές. Ένα demo, που έστειλε στην πολύ γνωστή δισκογραφική PornoStar records, Ούγγροι με έδρα το Μαϊάμι και μη σας ξενίζει το όνομα είναι πολύ γνωστή εταιρία. Από την δισκογραφική του απάντησαν θετικά και μάλιστα του είπαν ότι άκουσαν 100 κομμάτια και ξεχώρισαν το δικό του!

Τον βρήκαμε στο στούντιο του, για μια στιγμή άφησε τις μουσικές συνθέσεις και μας περιέγραψε τα συναισθήματα και τη χαρά του για την εξέλιξη των έργων του. Ο Γιώργος Φιλιππίδης γνωστός και ως Lost Tribes είναι είναι η νέα γενιά των μουσικών, δεν παίζει λύρα, ούτε τσαμπούνα κι όμως κάνει γνωστή την Κάρπαθο στα πέρατα του κόσμου. Γιατί όπως επαναλαμβάνει ο Γιώργος, “σήμερα δεν έχει σημασία σε πιο σημείο του πλανήτη βρίσκεσαι, αν κάνεις δυνατή μουσική όλα μπορείς να τα πετύχεις!”