Πάμε για μείωση στα ναύλα μεταφοράς προϊόντων. Άκυρη η συνεδρίαση Δημοτικού συμβουλίου Καρπάθου με αυτό το θέμα

Πάμε για μείωση στα ναύλα μεταφοράς προϊόντων. Άκυρη η συνεδρίαση Δημοτικού συμβουλίου Καρπάθου με αυτό το θέμα

Σύμφωνα με πληροφορίες των Καρπαθιακων Νέων άμεσα και πιο συγκεκριμένα από 1 Ιουλίου θα ισχύσει μείωση 10 με 15% στα εμπορικά ναύλα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Η μείωση αφορά το επιδοτούμενο BLUE STAR CHIOS δεν γνωρίζουμε αν θα ισχύει και στο πλοίο που πραγματοποιεί το δρομολόγιο της Τετάρτης. Η μείωση αφορά τα νησιά Κάσο και Κάρπαθο.

Πρόκειται για μια ανάσα τους μεταφορείς και τους εμπόρους που το τελευταίο διάστημα είδαν αυξήσεις που έφταναν το 30 με 50% με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να χρεώνεται ακόμη μια αύξηση.

Για αυτό το θέμα πρώτοι οι Κασιωτες με το Σύλλογο Εμπόρων Επαγγελματιών Επιχειρηματιών και τον δήμο του νησιού έστειλαν επιστολή και ζήτησαν από την εταιρεία να υπάρξουν μειώσεις.

Για την Κάρπαθο το θέμα σήκωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και υποψήφιος δήμαρχος Μιχάλης Μανωλάκης. Ο οποίος μάλιστα είχε προγραμματίσει τακτική Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καρπάθου με σκοπό την έκδοση ψηφίσματος που αφορούσε “την αυξητική τάση του κόστους μεταφοράς προϊόντων, δημιουργώντας αλυσίδα αρνητικών επιπτώσεων στους εμπόρους, κατά επέκταση στον Καταναλωτικό Καρπαθιακό λαό τις Παραγωγικές τάξεις και τον Τουρισμό”. Ωστόσο όπως αναφέρθηκε και κατά το δημοτικό συμβούλιο 27ης Ιουνίου 2023, η εταιρία αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα στην σε μειώσεις στα ναύλα και για αυτό το λόγο δεν θα πραγματοποιηθεί το Δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 3 Ιουλίου.

28.6.2023

Καρπαθιακα Νέα