Το παράνομο παρκάρισμα στα Πηγάδια, μια ιστορία ταλαιπωρίας δίχως τέλος!

Το παράνομο παρκάρισμα στα Πηγάδια, μια ιστορία ταλαιπωρίας δίχως τέλος!

Σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του καλοκαιριού εξελίσσεται η υπόθεση του κυκλοφοριακού και ιδιαίτερα του παρκαρίσματος για την πρωτεύουσα της Καρπάθου.

Καθημερινό πρόβλημα δίχως λύση αφού η αστυνομική δύναμη δεν είναι αρκετή έτσι ώστε να επιτηρεί, να κόβει κάθε ώρα κλήσεις και να κόψει τη φόρα στους αδιάφορους οδηγούς που “πετάγονται για μια στιγμή” και παρατούν τα αυτοκίνητα κυριολεκτικά στη μέση των δρόμων. Από την άλλη βέβαια είναι άξιο απορίας το πότε αποφάσισε ο δήμος να κάνει τις απαγορευτικές κίτρινες διαγραμμίσεις! Δουλειές τις τελευταίας στιγμής, που έπρεπε να είχαν γίνει από την άνοιξη, ωστόσο αυτό δεν είναι λόγος, υποστηρίζει ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιώργος Χατζηκουτσός, ο οποίος χαρακτηριστικά αναρωτιέται καθώς κυνηγά παραβάτες “γιατί να φερόμαστε με τόσο άσχημο τρόπο στην πόλη που υποτίθεται ότι αγαπάμε;”

Το πρόβλημα δεν είναι φετινό μάλιστα η πληροφορία που λέει ότι κάποια από τα πάρκινγκ δεν τα χρησιμοποιούν οι οδηγοί (παράδειγμα αυτό που βρίσκεται πάνω από το λιμάνι) πρέπει να προβληματίσει ακόμη περισσότερο  εκείνους που  εκπονούν σχέδια για την πρωτεύουσα του νησιού. Είναι σίγουρο ότι δεν οδηγούν σε λύση τα ζωγραφιστά πεζοδρόμια, ούτε και ένα αναβαθμισμένο αστυνομικό τμήμα για να κόβει κλήσεις στους παραβάτες (το αεροδρόμιο έχει ανάγκη από αστυνομική δύναμη). Για να ανασάνει το νησί χρειάζεται ουσιαστικός πολεοδομικός σχεδιασμός και επανεκπαίδευση των οδηγών που ιδιαίτερα το καλοκαίρι δείχνουν αδιαφορία και χαλαρώνουν.