Τέλος ο Στράτος Γιαρίμογλου από τον ΣΥΡΙΖΑ - Η επιστολή παραίτησης

Τέλος ο Στράτος Γιαρίμογλου από τον ΣΥΡΙΖΑ - Η επιστολή παραίτησης

Τριάντα χρόνια στο κόμμα και πενήντα χρόνια συνολικά, απλός στρατιώτης της αριστεράς, υπηρετώντας τον άνθρωπο και τα συμφέροντα του τόπου που ζω. Γι’ αυτά και μόνο έχω έρθει πολλές φορές σε αντιπαραθέσεις με το κόμμα, χωρίς ποτέ να έχω την οποιαδήποτε προσωπική φιλοδοξία ή απαίτηση.

Σήμερα, λοιπόν, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να υποβάλω τη παραίτησή μου από μέλος της νομαρχιακής Νοτίου Αιγαίου και από συντονιστής της οργάνωσης μελών ΚΑΡΠΑΘΟΥ.

Για την απόφασή μου αυτή, καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τα τελευταία γεγονότα, που λαμβάνουν χώρα στο κόμμα συνολικά, αλλά και τοπικά, αναφορικά με τα της περιφέρειας νέα και απρόσμενα δρώμενα.

Οι μακροχρόνια διαδρομή μου στο κόμμα, οι αξίες μου, η αξιοπρέπειά μου,το ήθος μου, δεν μου επιτρέπουν, «απεσταλμένοι -δήθεν- διοικητικοί» της Κουμουνδούρου να επιβάλουν καθεστωτικά επιλογές, ως τετελεσμένα γεγονότα, χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση, φτιάχνοντας εξ αποστάσεως ψηφοδέλτια και συνδυασμούς και κυρίως αγνοώντας.…αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες, τις συνθήκες και τις επιλογές των τοπικών κοινωνιών, πολλώ δε μάλλον μιας περιφέρειας, με πολλές ιδιαιτερότητες και απαιτήσεις, όπως αυτή του Νοτίου Αιγαίου ! Κατά την άποψη μου, λοιπόν, ξεπεράστηκαν τα όρια της πολιτικής δεοντολογίας….αυτό κι αν είναι πολιτικός αμοραλισμός.

Η προτεινόμενη δε, από τη Κουμουνδούρου, υποψήφια για τη περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, φαίνεται να ξεχνά και να παραμερίζει το πνεύμα συνεργασίας του Συνασπισμού, που το 1998 είχε ως αποτέλεσμα να εκλεγεί στη θέση του νομάρχη ο πατέρας της, Σάββας Καραγιάννης.

Μάλλον, κάπως έτσι «ξεχάστηκε» και ο  αείμνηστος Νεκτάριος Σαντωρινιός, που πάντα είχε ως αρχή τη σύνθεση απόψεων και την ύπαρξη συνεργασίας, για τη πρόοδο του τόπου, γι’ αυτό άφησε ανεξίτηλο έργο στον τόπο μας, το οποίο έργο του αναγνωρίστηκε και αναγνωρίζεται από όλο το πολιτικό φάσμα !

Πικρία από τη μία, συγκίνηση από την άλλη…τα συναισθήματα που με διακατέχουν, πιστεύοντας ότι ίσως κάποια μέρα ξαναβρεθούμε με κάποιους και κάποιες, σε κοινούς αγώνες, όχι για υπεράσπιση προσωπικών φιλοδοξιών, αλλά για τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και του τόπου μας.

Στράτος Γιαρίμογλου

31.7.2023

Καρπαθιακά Νέα