Ορίστηκε Πενταμελής Επιτροπή του Δήμου Καρπάθου για τα Αδέσποτα

Ορίστηκε Πενταμελής Επιτροπή του Δήμου Καρπάθου για τα Αδέσποτα

Οι φίλοι Ζώων Καρπάθου αναφέρουν στην σελίδα τους:

“Με απόφαση του Δημάρχου Καρπάθου (αρ. 80, 18.1.2021) συγκροτήθηκε επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς η οποία αποτελείται από τα εξής πέντε μέλη:
1. Ηλία Πώχο Κτηνίατρο, ως υπεύθυνο του προγράμματος.
2. Σουζάνα Ζότο, Εκπρόσωπος της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (μη κερδοσκοπική ένωση) «Φίλοι των Ζώων Καρπάθου», ως μέλος, με αναπληρώτρια την Αλεξία Καμαράτου.
3. Σοφία Μ. Χήρα, Εκπρόσωπος της Αστικής Εταιρίας μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «Φιλοζωική Δράση Καρπάθου», ως μέλος, με αναπληρώτρια την Ευγενία Καμαράτου.
4. Γιώργο Πολ. Μηνακάκη, προϊστάμενο του Τμ. Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής ως εκπρόσωπο του Δήμου, με αναπληρωτή τον Τσαγκάρη Ανδρέα.
5. Γιώργο Σκοκέα, ως εκπρόσωπο του Δήμου με αναπληρώτρια την Φούλα Πύργου.
Να σας θυμίσουμε ότι ήδη από τις 31/8/2020 είχαμε στείλει την πρώτη μας επιστολή στο Δήμο Καρπάθου με την οποία ζητούσαμε να σχηματιστεί πενταμελής επιτροπή ώστε να ξεκινήσει το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς!
Σήμερα με χαρά διαβάσαμε στο Διαύγεια την ανακοίνωση για τον σχηματισμό της!
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μαζικές στειρώσεις, εμβολιασμούς, περίθαλψη κτλ! Να σημειώσουμε και ότι η πενταμελής επιτροπή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιχορήγηση του Δήμου για τη δημιουργία καταφυγίου.
Τώρα πια μπορούμε να μιλάμε για το πρώτο βήμα στην ουσιαστική αντιμετώπιση και φροντίδα των αδέσποτων στην Κάρπαθο”!