Με τον Περιφερειάρχη και όχι μόνο βρέθηκε ο Χατζηκουτσός στη Ρόδο!

Με τον Περιφερειάρχη και όχι μόνο βρέθηκε ο Χατζηκουτσός στη Ρόδο!

Σειρά συναντήσεων με επίσημους φορείς στη Ρόδο είχε ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καρπάθου, Γιώργος Χατζηκουτσός, όπου και βρίσκεται από την περασμένη βδομάδα κατά τη τακτική επίσκεψη που κάνει στη μητέρα του η οποία ζει εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Καρπαθιακών Νέων, ο κ. Χατζηκουτσός δεν ήταν ήσυχος! Ειδικότερα και με τη βοήθεια της Επάρχου Καρπάθου-Κάσου κας Νικολαϊδου, κινήθηκε σε περιφερειακό επίπεδο και συναντήθηκε ακόμη και με τον Περιφερειάρχη, κ. Χατζημάρκο, όπου και συζήτησε θέματα που απασχολούν την κοινότητα του, όπως το σχεδιαζόμενο λιμάνι.

Μάλιστα για αυτό το θέμα υπήρξε δέσμευση από τον κ. Χατζημάρκο και για επόμενη φάση έργων, πιο απλά το προτεινόμενο σχέδιο Γιαμίν, που από μέρα σε μέρα περιμένουμε την έγκριση της ΕΣΑΛ, αποτελεί την πρώτη φάση των αλλαγών που πρόκειται να γίνουν στα Πηγάδια. Επίσης ο κ. Χατζηκουτσός συναντήθηκε με τον χωρικό Αντιπεριφεριάρχη κ. Ευσταθίου, καθώς και με τον κ. Μιχάλη Λουλού, Πρόεδρο του Περιφερειακού Φυτωρίου. Οι Χατζηκουτσός και Λουλούς εδραιώσαν συνεργασία για την πόλη της Καρπάθου!

Ο Πρόεδρος του φυτωρίου σύντομα θα στείλει στο Επαρχείο και στην τοπική κοινότητα δενδρύλια,λαχανοκομικά φυτάρια, ζαρντινιέρες καλλωπιστικά φυτά και δέντρα που προορίζονται για δημοτικά σχολεία κ.α. Ωστόσο οι δυο άνδρες στάθηκαν στην προσπάθεια εκπαίδευσης των νεότερων γενιών, για αυτό και ο κ. Λουλούς σχεδιάζει μια σειρά από ενδιαφέρουσες βιωματικές δράσεις στα σχολεία της Καρπάθου.

Ο κ. Χατζηκουτσός βρέθηκε και με την κα Μαρίκα Δεληγιάννη, Αν. Προϊσταµένη της Διευθύνσεως Τεχνικών Υπηρεσιών του Λιμενικού Ταμείου. Και από αυτό το μέτωπο τα νέα για το υπάρχων λιμάνι είναι καλά, αφού επιτέλους βρέθηκαν 200.000 ευρώ ώστε άμεσα να φτιαχτεί ο ηλεκτροφωτισμός καθώς και αναγκαία έργα για τον λιμενοβραχίονα. Να σημειώσουμε ότι η Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου κινήθηκε για τα δυο έργα που αφορούν το λιμάνι αφού ενημερώθηκε από το λιμεναρχείο και έτσι εξασφαλίστηκαν τα χρήματα.

Ο κ. Χατζηκουτσός επιστρέφει από την Ρόδο στην Κάρπαθο την Κυριακή, 1η Μαίου και ετοιμάζει μια σειρά νέων προτάσεων-εκπλήξεων για την πόλη του.

πηγή Καρπαθιακά Νέα