Οι γιοι του Πήτερ Άγγελου εμπλέκονται σε μήνυση για την ιδιοκτησία Orioles, πιθανή μετεγκατάσταση

Οι γιοι του Πήτερ Άγγελου εμπλέκονται σε μήνυση για την ιδιοκτησία Orioles, πιθανή μετεγκατάσταση

Από την περασμένη Πέμπτη, 9 Ιουνίου, οι δύο γιοι του ιδιοκτήτη του Baltimore Orioles, με καταγωγή από τις Μενετές Καρπάθου, Peter Angelos, έχουν οδηγηθεί στο δικαστήριο για να αποφασίσουν το μέλλον του franchise, καθώς και το δικηγορικό γραφείο του πατέρα τους και την οικογενειακή περιουσία.

Σύμφωνα με τον Tim Prudente και τον Justin Fenton του Baltimore Banner, ο Louis Angelos μηνύει τον αδελφό του John και τη μητέρα του Georgia στο Baltimore Circuit County Court. Ο Λούις υποστηρίζει ότι ο Τζον κατέλαβε την εξουσία της ομάδας μπέισμπολ παρά την πρόθεση του πατέρα τους να ελέγχουν εξίσου την ομάδα και οι δυο τους.

Ο Λούις υπαινίχθηκε επίσης ότι εάν ο Τζον διατηρήσει τον έλεγχο των Orioles, θα μπορούσε να κοιτάξει να μεταφέρει την ομάδα από τη Βαλτιμόρη.

«Ο Τζον σκοπεύει να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο των Orioles—να διαχειριστεί, να πουλήσει ή, αν το επιλέξει, να μετακομίσει στο Τενεσί (όπου έχει σπίτι και όπου έχει την έδρα της η καριέρα της γυναίκας του)—χωρίς να χρειάζεται να απαντήσει σε κανέναν». αναφέρει η μήνυση.

Αφού αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με την καρδιά το 2017, ο Πήτερ Άγγελος, άφηςε διαχειριστή τη σύζυγό του και τους δύο γιους του. Οι δικηγόροι του Λουί Άγγελου, Τζέφρι Νουσίνοφ και Πολ Ράσκε, εξέδωσαν μια δήλωση εξηγώντας τον στόχο της αγωγής του πελάτη τους.

«Ο σκοπός αυτής της αγωγής είναι απλός», έγραφε. “Ο Πέτρος Άγγελος δημιούργησε ένα καταπίστευμα με ρητό σκοπό να διασφαλίσει ότι οι γιοι του θα μοιράζονται ισότιμα ​​στη λήψη αποφάσεων και στην κληρονομιά όλων των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων των Orioles. Ο John Angelos, ωστόσο, εργάζεται κρυφά για να υπονομεύσει τις προθέσεις του πατέρα του και να κερδίσει μονομερής έλεγχος. Ο Λου Άγγελος είναι αναγκασμένος να κάνει αυτή την ενέργεια για να διορθωθούν τα πράγματα».

Ο Ιωάννης Άγγελος μπόρεσε να αναλάβει την εξουσία ελέγχου των Orioles εν μέσω της φθίνουσας υγείας του πατέρα του. Το 2019, η MLB ρώτησε ποιος διοικούσε την ομάδα και ζήτησε να εντοπιστεί ένα “άτομο ελέγχου”.

Ο Λούις εργαζόταν σε κύριο ρόλο στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα τους και ο Τζον «πήρε έναν πιο σημαντικό ρόλο στη διαχείριση της επιχείρησης» του franchise της Βαλτιμόρης. Τον Νοέμβριο του 2020, ο John εγκρίθηκε ως “πρόσωπο ελέγχου” από άλλους ιδιοκτήτες MLB

πηγή www.bleacherreport.com