Το πιθανό πλάνο δρομολογίων του BLUE STAR CHIOS στην Κασοκαρπαθία

Το πιθανό πλάνο δρομολογίων του BLUE STAR CHIOS στην Κασοκαρπαθία

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Αντιδήμαρχο Καρπάθου, Μανώλη Παραγυιό, τα τρία δρομολόγια του νέου πλοίου BLUE STAR CHIOS, που αναμένεται να μπει στη γραμμή της Κασοκαρπαθίας από τις 20 Απριλίου 2023, και να αλλάξει τα δεδομένα της άγονης γραμμής θα ξεκινούν ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στις 18.00 από τον Πειραιά.

Το γρήγορο δρομολόγιο, αυτό δηλαδή που δεν θα πιάνει την Κρήτη, το πιθανότερο θα προγραμματιστεί κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ και θα δίνει άφιξη στις 07.00 στην Κάσο και στις 08.00 στην Κάρπαθο. Ενώ τα δρομολόγια της Τετάρτης και της Παρασκευής, που θα έχουν στο πρόγραμμα την Κρήτη, θα υπάρχει η ανάλογη αύξηση του χρόνου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι γίνονται προσπάθειες το πλοίο να ξεκινούσε στις 12 Απριλίου 2023 αλλά υπάρχει καθυστέρηση στο γραφειοκρατικό θέμα .

Το BLUE STAR CHIOS έχει μήκος 141 μέτρα και 21 μέτρα πλάτος, μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα 27 κόμβων διαθέτει 72 καμπίνες και μπορεί να μεταφέρει 1.782 επιβάτες και 418 ή 530 γραμμικά μέτρα οχημάτων. Τα στοιχεία είναι από την επίσημη σελίδα της BLUE STAR και εκεί γίνεται λόγος για καμπίνες ΑΜΕΑ και για κατοικίδια, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται συγκεκριμένος αριθμός.

Σε ότι αφορά την τιμολογιακή πολιτική  δεν θα υπάρξει διαφοροποίηση, τόνισε σε ραδιορωνική συνέντευξη στον Skyrodos ο Διευθυντής Εμπορικής Εκμετάλλευσης της εταιρείας κ. Διονύσης Θεοδωράτος. Πάντως  αξίζει να αναφέρουμε ότι ο μικρός αριθμός καμπινών που διαθέτει το πλοίο έχει ήδη  δημιουργήσει αναστάτωση.

11.3.2023

Καρπαθιακά Νέα