ΠΝΙΓΜΟΝΗ ΑΠΟ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ & ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Στιγμιότυπα 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Πηγαδίων Καρπάθου

ΠΝΙΓΜΟΝΗ ΑΠΟ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ & ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Στιγμιότυπα  1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Πηγαδίων Καρπάθου

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, οι εκπαιδευτικοί προσχολικής αγωγής του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου, έμαθαν πώς να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν μία ενδεχόμενη πνιγμονή από ξένο σώμα, καθώς και πώς να διαχειριστούν τις παρακάτω έκτακτες καταστάσεις: κρίση πανικού, παιδιατρικό τραύμα, αιμορραγίες, επιληπτική κρίση, υπογλυκαιμία, απώλεια αισθήσεων, άσθμα, αλλεργικές αντιδράσεις, αναφυλαξία, ρινορραγία, τσιμπήματα από έντομα και οργάνωση κουτιού πρώτων βοηθειών.

Εισηγητής της εκπαιδευτικής παρουσίασης των Α΄ Βοηθειών ήταν ο Merkouris Kipreos, διασώστης πληρώματος ασθενοφόρου – ΔΕ Νοσηλευτής Τραυματιολογίας.

Πρόκειται για τη δεύτερη θεματική ενότητα των εκπαιδευτικών παρουσιάσεων βοηθειών στην οποία έχουν προστεθεί οι Πρώτες Βοήθειες σε περιπτώσεις όπως παιδιατρικά τραύματα, αλλεργικές αντιδράσεις, βρογχικό άσθμα, επιληπτική κρίση, κρίση πανικού, δηλητηρίαση κ.α.

Ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον και τη συνεργασία την Fotini Karanikola και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό των Νηπιαγωγείων Πηγαδίων Καρπάθου.

Οι εκπαιδευτικές παρουσιάσεις #πρώτωνβοηθειών υπό την αιγίδα του Επαρχείου Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου και την εθελοντική συμβολή του Μερκούρη Κυπραίου συνεχίζονται.

Δελτίο Τύπου

Επαρχείο Καρπάθου ΗΝ Κάσου

6.2.2023

Καρπαθιακά Νέα