Από το ΠΡΕΒΕΛΗΣ ανακοινώνεται ότι όσοι κατεβαίνουν Κάρπαθο θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid tests

Από το ΠΡΕΒΕΛΗΣ ανακοινώνεται ότι όσοι κατεβαίνουν Κάρπαθο θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid tests

Η Ακτοπλοϊκή εταιρεία «Αιγαίον Πέλαγος – Θαλάσσιες Γραμμές»,  με ανακοίνωση της ενημερώνει τους επιβάτες του «Πρέβελης» ότι όσοι φτάνουν στη Κάρπαθο, θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ για να αφήσουν το …λιμάνι για τα ενδότερα. Το μέτρο αυτό θα είναι έως τον Φεβρουάριο.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Καρπάθου αναφέρεται:  «Μέσα στις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην χώρα, με τα νέα κρούσματα από τον Κορωνοϊό να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα και να θρηνούμε δεκάδες απώλειες ανθρώπινων ζωών, ο Δήμος Καρπάθου θωράκισε υγειονομικά το Νησί από την Παρασκευή 27η Νοεμβρίου 2020.

Με απόφασή του ο Δήμαρχος Γιάννης Νισύριος, φρόντισε να προμηθευτεί ικανό αριθμό rapid tests, ώστε να ελέγχονται όλοι όσοι επισκέπτονται την Κάρπαθο.

Σε συνεννόηση λοιπόν με τις αρμόδιες Αρχές, όσοι φτάνουν στο Νησί, είτε με αεροπλάνο είτε με πλοίο της γραμμής, ελέγχονται στο Αεροδρόμιο και στα Λιμάνια με την άφιξή τους. Μ’  αυτόν τον τρόπο υπάρχει άμεσα εικόνα για την περίπτωση που κάποιος επισκέπτης μπορεί να έχει προσβληθεί από τον φονικό ιό.

Πρόκειται για σημαντική πρωτοβουλία που θωρακίζει κυριολεκτικά το Νησί από τον κίνδυνο της πανδημίας».