ΠΡΕΒΕΛΗΣ, μην πυροβολείτε τον πιανίστα

ΠΡΕΒΕΛΗΣ, μην πυροβολείτε τον πιανίστα

Εληξε αργά χθες βράδυ, περίπου στις  2 μετά τα μεσάνυχτα, η περιπέτεια του πλοίου ΠΡΕΒΕΛΗΣ.

Να θυμίσουμε ότι από το χθες Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και από το μεσημέρι το πλοίο σκάρωσε σε αμμώδη αβαθή έξω από το λιμάνι του Διαφανιου.
Κατάφερε μόνο του να αποκολληθεί όμως κατά τη διαδικασία έχασε τη μια άγκυρα. Μετά από σχετικό έλεγχο των λιμενικών αρχών το πλοίο έφτασε στη Ρόδο όπου και αποβίβασε τους 109 επιβάτες του.
Επειδή γίνεται ένας μεγάλος κύκλος καφενιακων συζητήσεων να πούμε ότι το ΠΡΕΒΕΛΗΣ εξυπηρετεί πολλά χρόνια την άγονη γραμμή της κασοκαρπαθιας με συνέπεια και σοβαρότητα. Έχει προσφέρει και εξακολουθεί να είναι ο ακοίμητος φρουρός των δύο νησιών.
Σίγουρα είναι γερασμένο όμως πριν εκφράσουμε την οποία άποψη ας σκεφτούμε ότι χθες ο καπετάνιος του θα μπορούσε βλέποντας την κακοκαιρία να αποχωρησει και να αποφύγει το λιμάνι του Διαφανιου ωστόσο επέλεξε να το παλέψει.
Αν και τα αρμόδια όργανα του λιμενικού σώματος σύντομα θα βγάλουν πόρισμα να πούμε ακόμη μια φορά ότι για τέτοιου είδους ατυχήματα υπάρχουν πολλοί  παράγοντες που καθοριζουν την πορεία των πραγμάτων. Με δεδομένη τη δυσκολία του Καρπαθίου πελάγους ας ζητήσουμε καταρχήν καλά και ασφαλή λιμάνια κι έπειτα ας δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν για σύγχρονα πλοία. Το ΠΡΕΒΕΛΗΣ εξακολουθεί να μάχεται και δεν έχει facebook για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.