Πρόεδρος ΚΟΠΑΠ: «Καθυστερήσαμε. Όμως θα τα καταφέρουμε με το γυμναστήριο»

Πρόεδρος ΚΟΠΑΠ: «Καθυστερήσαμε. Όμως θα τα καταφέρουμε με το γυμναστήριο»

 

Συνεδρίασε δια περιφοράς χθες ο ΚΟΠΑΠ, 3 Αυγούστου 2021 κι ένα από τα θέματα, το κεντρικότερο κι αυτό που απασχολεί αρκετό κόσμο, ήταν να δρομολογηθούν οι εξελίξεις ώστε επιτέλους να ανοίξει το μέχρι σήμερα κλειστό δημοτικό γυμναστήριο.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη, ο Καρπαθιακός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας (Κ.Ο.Π.Α.Π.) επιτέλους προχωρά στην  ανακοίνωση εξεύρεσης κατάλληλου  χώρου, ο οποίος θα μπορέσει να αδειοδοτηθεί και στη συνέχεια να μεταφερθούν τα μηχανήματα, να τοποθετηθεί ειδικευμένος εργαζόμενος, ώστε το γυμναστήριο να ξανα-λειτουργήσει.

Η Πρόεδρος του ΚΟΠΑΠ, κα Ρίτα Καλή Φιλιππούση, απάντησε στις απορίες μας.

Πρώτα από όλα ανέφερε ότι ο κλειστός χώρος του γυμναστηρίου δεν ξενοικιάστηκε, γιατί δεν ήθελε να καταστραφούν τα ήδη υπάρχοντα αθλητικά μηχανήματα, το ενοίκιο σήμερα είναι 380 ευρώ. «Σίγουρα θα έβρισκα κάπου με λίγο λιγότερα χρήματα», όπως μας είπε, «ωστόσο εκεί είναι προφυλαγμένα και δεν καταστρέφονται». Επίσης ανέφερε ότι γνωρίζει την πολύ μεγάλη καθυστέρηση, η οποία κυρίως έχει να κάνει “στον κορονοϊό και σε γραφειοκρατικές αδυναμίες του συστήματος”.

«Κάναμε πολύ καιρό να συνεδριάσουμε, σκεφτείτε ότι με την τρίτη πρόσκληση τα καταφέραμε. Όχι δεν είναι αυτή η κύρια αιτία, γνωρίζω ότι έπρεπε ήδη να είχαμε λειτουργήσει το δημοτικό γυμναστήριο.

Ελπίζω σύντομα να βγει η απόφαση για την αναζήτηση χώρου. Εμείς εδώ και αρκετό καιρό ψάχνουμε και θέλω να πιστεύω ότι μέσα στο φθινόπωρο θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των μηχανημάτων».

Πρέπει να αναφέρουμε ότι από την πρώτη στιγμή υπήρξε πρόταση, από την τοπική κοινότητα Πηγαδίων, για δημιουργία νόμιμου προκάτ γυμναστηρίου στο γήπεδο του Ποσειδώνα. Όμως η κα Φιλιππούση  απέρριψε αυτή την πρόταση.

Να υπενθυμίσουμε ότι το δημοτικό γυμναστήριο παραμένει κλειστό εδώ και δυο χρόνια!