ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΕΙ ΟΛΥΜΠΟΥ  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΕΙ ΟΛΥΜΠΟΥ   

 

• ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/7 ΩΡΕΣ 16:00-20:00 ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ I.S.S.F ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΕΙ ΜΕ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΤΕ ΚΑΡΠΑΘΟΥ.

• ΣΑΒΒΑΤΟ 16/7 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (ΠΕΙ ΟΛΥΜΠΟΥ)-ΧΟΡΗΓΙΑ ΠΑΡΑΒΟΛΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

Η Αγία Μαρίνα στο Πέϊ Ολύμπου δεν είναι τυχαία επιλογή του Ομίλου μας γιατί,το εξωκκλήσι της Αγίας Μαρίνας στο Πέϊ Δ.Δ. Ολύμπου Καρπάθου είναι από τα παλαιότερα και γραφικότερα της περιοχής. Χτισμένο σε ύψωμα στη Δυτική πλευρά του μικρού οροπεδίου, δεσπόζει αγέρωχα σχεδόν δύο αιώνες. Είναι ιδιόκτητο και ανήκει στην οικογένεια της Καλλιόπης Κανάκη του Εμμανουήλ, σύζυγο Εμμανουήλ Αντωνάκη και γιορτάζει την παραμονή και ανήμερα της γιορτής της Αγίας Μαρίνας στις 16 και 17 Ιουλίου. Κάθε χρόνο γίνεται πανηγύρι με πλήθος κόσμου απ’ όλη την Κάρπαθο.

Η περιοχή Πέϊ όπου βρίσκεται το εξωκκλήσι της Αγίας Μαρίνας είναι ένα μικρό και όμορφο οροπέδιο με παλιά πέτρινα αλώνια, αμπέλια, παλιές και νέες κατοικίες. Οι κάτοικοι της περιοχής ασχολούνται με την κτηνοτροφία και τη γεωργία.

Από μαρτυρίες γηραιότερων γνωρίζουμε ότι στο Πέϊ επί Ιταλοκρατίας κατοικούσαν μόνιμα αρκετοί Ολυμπίτες με τις οικογένειες τους οι οποίοι δούλευαν για τους Ιταλούς στην περισυλλογή ρετσίνας και πετίλας από το δάσος. Στη συνέχεια φορτώνονταν σε Ιταλικά πλοία με προορισμό την Ιταλία, από την παραλία της Ευγονύμου, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

 

Το Δ.Σ του Αθλητικού Σκοπευτικού Ομίλου Λασιθίου- Ομάδα Καρπάθου.