ΚΑΡΠΑΘΟΣ Δημοτικές Εκλογές 2023: Το πρώτο προεκλογικό VIDEO "γνωριμίας" του Μιχάλη Μανωλάκη

ΚΑΡΠΑΘΟΣ Δημοτικές Εκλογές 2023: Το πρώτο προεκλογικό VIDEO "γνωριμίας" του Μιχάλη Μανωλάκη

“Έχουμε την ευθύνη να επιλύσουμε τα κρίσιμα προβλήματα μια για πάντα, για το μέλλον, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Πρέπει να γίνουν πολλά και άμεσα. Η δημοτική διοίκηση πρέπει να ξέρει να συνεργάζεται, να κάνει πραγματική αποτελεσματική διαχείριση, νέα πρωτόκολλα και επιστασία…”

Πρόκειται για το πρώτο προεκλογικό VIDEO-Παρουσίαση, του υποψήφιου δημάρχου κ. Μιχάλη Μανωλάκη, με το οποίο υπόσχεται ότι θα συζητηθούν όλα τα θέματα, ένα προς ένα, που απασχολούν την Κάρπαθο. 

Σε άλλο σημείο της πρώτης παρουσίασης ο κ. Μανωλάκης τονίζει ότι “Εργαζόμαστε εντατικά και καθημερινά έχουμε καταρτίσει λεπτομερές σχέδιο δράσης. Υπάρχει κόσμος που βάζει πλάτη για λύσεις, για να αντιμετωπίσουμε όλα τα θέματα, ένα προς ένα… …Το σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι να μείνουν οι νέοι στο νησί και να δημιουργηθούν ευκαιρίες για να εργαστούν και να αποδώσουν. Όλοι οι Καρπάθιοι μαζί ενωμένοι…”.

Δείτε εδώ το πρώτο VIDEO του κ. Μανωλάκη: https://www.facebook.com/karpathiakienosi/videos/737990351528854

Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια ότι ο κ. Μανωλάκης υπήρξε στενός συνεργάτης του κ. Νισύριου, μάλιστα έχει διατελέσει ακόμη και αναπληρωτής Δήμαρχος Καρπάθου, στο διάστημα της απουσίας του σημερινού δημάρχου στις ΗΠΑ. Ωστόσο το καλοκαίρι του 2020 συνέβησαν όλα εκείνα που οδήγησαν στη διάσπαση της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ με τα γνωστά θλιβερά παρατράγουδα. Όλα αυτά βέβαια είναι γνωστά, έχουν συζητηθεί έντονα και έχουν προβληματίσει την καρπαθιακή κοινωνία στο σύνολο της.

Ο κ. Μανωλάκης το τελευταίο διάστημα, από τη θέση του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα από εκείνη που  δόθηκε μέσα από τους διαξιφισμούς και τις εντάσεις με τον νυν δήμαρχο Καρπάθου κ. Νισύριο. Εκείνη την περίοδο το νησί λαβώθηκε, με τις ηθικές ευθύνες να βαραίνουν όλους όσοι συμμετείχαν στις διαδικασίες, ο καθένας βέβαια με το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογούσε ανάλογα με τη θέση που βρισκόταν.

Ο αρχηγός της Καρπαθιακής Ένωσης, κ. Μανωλάκης, αναφέρει στο εναρκτήριο VIDEO του “…Η νοοτροπία του παρελθόντος μας έφερε στην κατάσταση που είμαστε τώρα… Όμως τα λάθη ας γίνουν και μαθήματα προς αποφυγή. Αυτή τη φορά έχουμε την ευκαιρία να τα πάμε καλύτερα και είμαι σίγουρος πως θα τα πάμε καλύτερα… κανείς δεν έχει όλες τις λύσεις, όλες τις απαντήσεις. Αυτό που ξέρω είναι ότι σήμερα υπάρχει η ομάδα…”.

Σε 40 μέρες ανοίγουν οι κάλπες, μέχρι τότε, για τον κ. Μανωλάκη και την παράταξη του, θα χρειαστεί αγώνας δρόμου και αληθινή αυτοκριτική για να εξηγήσει, ένα προς ένα, τα βήματα που προτείνει στα μεγάλα θέματα της Καρπάθου και κυρίως να μας εξηγήσει το γιατί ξεπεράσαμε τη “λανθασμένη νοοτροπία του παρελθόντος” η οποία σύμφωνα με εκείνον ευθύνεται για τα σφάλματα.

Που βασίζει τη σιγουριά του ότι θα πάμε καλύτερα; Ελπίζουμε να μην αποφύγει τη “σύγκρουση” και να μιλήσει ανοιχτά για θέματα που αφορούν την ανάπτυξη και να εξηγήσει πως ορίζει την τουριστική εξέλιξη της Καρπάθου αφού και ο ίδιος είναι επιχειρηματίας σε αυτό τον τομέα.

Εκτίμηση μας είναι ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην επικοινωνία και την επαφή με την κοινωνία, ωστόσο και πάντοτε με καλή πρόθεση, περιμένουμε τις προτάσεις και τις λύσεις της “Καρπαθιακής Ένωσης” ώστε να υπάρξουν ξεκάθαρες συγκρίσεις με τις άλλες δυο παρατάξεις, των κ.κ. Φελλουζή και Αναστασιάδη, οι οποίοι διεκδικούν την εμπιστοσύνη και τη ψήφο της Καρπάθου.

30.8.2023

Καρπαθιακά Νέα