Ολοκληρώθηκε το συνέδριο της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρείας, με Πρόεδρο τον κ. Σαρρή

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρείας, με Πρόεδρο τον κ. Σαρρή

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρείας (European Congenital Heart Surgeons Association, ECHSA), που πραγματοποιήηκε διαδικτυακά στις 11 και 12 Ιουνίου, με Πρόεδρο τον κ. Σαρρή.

 

Υπήρξε συμμετοχή από όλη την Ευρώπη αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, και συνεργασία με την Αμερικανική Παιδοκαρδιοχειρουργική Εταιρεία (Congenital Heart Surgeons Society, CHSS), την Παγκόσμια Παιδοκαρδιοχειρουργική Εταιρεία (World Society for Peditric and Congenital Heart surgery, WSPCHS), και την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παιδοκαρδιολογίας (Association for European Pediatric and Congenital Cardiology , AEPC).

 

Οι υψηλού επιπέδου επιστημονικές παρουσιάσεις κάλυψαν σύγχρονες εξελίξεις στην παιδοκαρδιοχειρουργική. Πaγκόσμιο ενδιαφέρον συγκέντρωσε και η συνεδρία που ήταν αφιερωμένη στην μνήμη μιάς από τις σημαντικότερες μορφές της παιδοκαρδιοχειρουργικής, του Aldo Castaneda.

 

Μεταξύ των επιστημονικών εργασιών που ανακοινώθηκε ότι ήδη δημοσιεύτηκαν ή ευρίσκονται σε εξέλιξη συμπεριλαμβάνονταν πολλές από την Καρδιοχειορυργική ομάδα του κ. Σαρρή ενώ ο Συνεργάτης του Παιδοκαρδιοχειρουργός κ. Ελευθέριος Πρωτόπαπας παρουσίασε τρείς νέες πρωτότυπες εργασίες, οι οποίες έγιναν δεκτές με ιδιαίτερα θετικά σχόλια.

 

Το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να δείτε στον εξής σύνδεσμο:

 

https://pcoconvin.eventsair.com/echsa2021/scientific-program-overview