Με προεδρία του Δρ Γιώργου Σαρρή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παιδοκαρδιοχειρουργικής

Με προεδρία του Δρ Γιώργου Σαρρή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παιδοκαρδιοχειρουργικής

Τις σπουδαιότερες επιστημονικές εξελίξεις στην καρδιοχειρουργική παίδων και συγγενών καρδιοπαθειών ενηλίκων πραγματευόταν το Πανευρωπαϊκό Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο Παιδοκαρδιοχειρουργικής, που  στην Αθήνα 20-22 Απριλίου. Είναι το πρώτο, στην μετά COVID εποχή, Πανευρωπαϊκό Παιδοκαρδιοχειρουργικό Συνέδριο, που, έγινε με φυσική παρουσία όλων των συνέδρων, γεγονός που ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, αφού βρέθηκαν στη χώρα μας οι κορυφαίοι παιδοκαρδιοχειρουργοί από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Στις εργασίες του Συνεδρίου, που, διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Παιδοκαρδιοχειρουργική Εταιρεία (European Congenital Heart Surgeons Association, ECHSA) προέδρευσε ο Έλληνας Παιδοκαρδιοχειρουργός και συμπατριώτης μας Καρπάθιος, ο Δρ Γεώργιος Σαρρής.

Σε σχετική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρεται:

“Με μεγάλη επιτυχία φιλοξενήσαμε στην Αθήνα το ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνεδριο της Ευρωπαικης Εταιρίας Καρδιοχειρουργών Συγγενών Καρδιοπαθειών ECHSA.
Στο χωρο του Ευγενίδειου Ιδρύματος συναντηθήκαμε ξανά, για πρωτη φορά μετα την πανδημία, με διακεκριμένους συναδέλφους από ολη την Ευρωπη και την Αμερική. Ιδιαίτερα τιμητική για την κλινικη μας ηταν η συμμετοχή μας με τρεις επιστημονικές εργασίες”.
2.5.2023
Καρπαθιακά Νέα