Λέει ψέματα ο κ. Μανωλάκης; «Σε καφετέρια έπινε καφέ ο κ. Νισύριος και δεν εμφανίστηκε σε καμιά Συνεδρίαση».

Λέει ψέματα ο κ. Μανωλάκης; «Σε καφετέρια έπινε καφέ ο κ. Νισύριος και δεν εμφανίστηκε σε καμιά Συνεδρίαση».

 

Δύσκολη Κυριακή για τα θέματα που αφορούν το Δήμο της Καρπάθου. Για σήμερα, 12.12.2021, ήταν προγραμματισμένες δυο συνεδριάσεις από τον Δήμο όμως καμιά δεν πέτυχε απαρτία με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία να γίνει μια αυθεντική κουβέντα για το θέμα του λιμανιού της Καρπάθου, που εδώ και πολύ καιρό μοιάζει με το γεφύρι της Άρτας. Επίσης χάθηκε ακόμη μια ευκαιρία να σχηματιστεί Οικονομική Επιτροπή, ώστε να μπορεί ο Δήμος να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του νησιού.

Ας δούμε λίγο τα γεγονότα για την πρώτη Συνεδρίαση που έληξε άδοξα με 10 παρουσίες και 11 απουσίες. Αυτή τη φορά χωρίς δελτίο τύπου, όπως μας είχε συνηθίσει, απουσίασε ο Δήμαρχος Καρπάθου, οι Αντιδήμαρχοι και οι εντεταλμένοι Σύμβουλοι.

Δεν εμφανίστηκε ο κ. Σακέλλης, ο οποίος έστειλε επιστολή και διευκρίνισε ότι για οικογενειακούς λόγους δεν μπορούσε να παραστεί στην Συνεδρίαση. Επίσης η κα Φελλουζή, η οποία με τη σειρά έγραψε ότι απουσιάζει για επαγγελματικούς λόγους εκτός Καρπάθου. Ο κος Ρεϊσης, ο οποίος εξήγησε ότι αναρρώνει από ένα χειρουργείο και η συμμετοχή του ήταν αδύνατη. Κατά τα άλλα 10 δημοτικοί σύμβουλοι βρέθηκαν στο Μέγαρο της Ευαγγελίστριας (εκεί είχε οριστεί ως τόπος διεξαγωγής των Δημ. Συμβουλίων αφού η αίθουσα του Δήμου είχε δοθεί για τις επαναληπτικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ) οι οποίοι ήταν οι κ.κ. Ι. Λυριστής, Μ. Τσέρκης, Ν. Λύκος, Κωνσταντινίδης, Μ. Πρωτόπαπας, Δ. Σπανός, Ν. Σπανός, Θ. Μανωλάκης και Μ. Μανωλάκης και η κα Ρ. Καλή Φιλιππούση.

Σε  άδεια απουσίας βρίσκονται οι κ.κ. Δ. Ζανάκης, Χ. Κατσάνης, ο Ν. Ανδρέου και Γ. Δήμαρχος.

Συμμετείχαν επίσης 5 από τους 10 Προέδρους Κοινοτήτων, ενώ από τους πολιτικούς που κλήθηκαν μονάχα ο κ. Κόνσολας έστειλε μήνυμα και χαιρέτισε τη Συνεδρίαση, όμως επαγγελματικές υποχρεώσεις, όπως ανέφερε, δεν του επέτρεψαν να ταξιδέψει από τη Ρόδο για την Κάρπαθο.

Ακριβώς μετά την καταμέτρηση των δημοτικών συμβούλων και ενώ ο γραμματέας κ. Δ. Σπανός μετρούσε και έδινε τη μη απαρτία, ακούσαμε κατά τη ζωντανή μετάδοση τις φωνές του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, του κ. Λιάγκα. Όμως δεν ήταν κοντά στο μικρόφωνο κι έτσι η φωνή του, σε εμάς που παρακολουθούσαμε από το ραδιόφωνο, έφτανε ακατάληπτη. Παράλληλα ακούγαμε και φωνές κάποιου άλλου δημότη.

Τι είχε συμβεί, ο κ. Λιάγκας ζήτησε να διαβαστεί ένα κείμενο (το δημοσιεύσαμε στα Καρπαθιακά Νέα) το οποίο εξηγούσε ότι «αν δεν ήταν Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου θα ήταν φαρσοκωμωδία» και πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Καρπάθου που το υπογράφει μαζί με τους εντεταλμένους συμβούλους, αντιδημάρχους και την εκτελεστική επιτροπή εξηγούσαν τη μη παρουσία τους και υποστηρίζουν:

«…Αν δεν επρόκειτο για Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, θα επρόκειτο για φαρσοκωμωδία και κακοστημέμενη παράσταση, της οποίας ούτε οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές δεν θα συμμετάσχουν αναγνωρίζοντας.

Για την τήρηση της στοιχειώδους σοβαρότητας του σώματος , των θεσμών που υπηρετούμε και της Καρπάθου δεν θα παραστούμε σε αυτήν.

Καλούμε δε τον αξιότιμο Πρόεδρο, να διαβουλεύεται με τον Δήμαρχο και τα θεσμικά όργανα του Δήμου πριν προσκαλέσει το σώμα σε συνεδρίαση.

Κυρίως, για να προστατεύει το σώμα από τέτοιου είδους συνεδριάσεις !!!»

Ωστόσο ο κ. Μανωλάκης, Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Καρπάθου, δεν επέτρεψε να διαβαστεί αυτό το έγγραφο και μάλιστα δυο φορές έκανε αναφορά στα ανοιχτά μικρόφωνα ότι ο Δήμαρχος βρίσκεται στις καφετέριες και δεν έρχεται στη Συνεδρίαση.

Το ότι δεν επέτρεψε να γίνει η ανάγνωση του κειμένου προκάλεσε έντονη αντίδραση από τον Γ.Γ. του Δήμου Καρπάθου και όπως μάθαμε από την πλευρά του κ. Νισύριου γίνεται λόγος για «σοβαρότατη Θεσμική εκτροπή» του Προέδρου.

Κύκλοι προσκείμενοι στον Πρόεδρο του Δ.Σ, κ. Μανωλάκη, ανέφεραν στα Καρπαθιακά Νέα ότι «θεσμική εκτροπή είναι ότι ο Δήμαρχος κ. Νισυριος, ο οποίος έπινε τον καφέ του σε παρακείμενη καφετέρια 100 μέτρα από την αίθουσα, που ήταν η συνεδρίαση του ΔΣ και δεν εμφανίστηκε στην συνεδρίαση αγνοώντας και τον θεσμό του ΔΣ, και την πρόσκληση του προέδρου του ΔΣ και τους δημοτικούς συμβούλους που ήταν στην παρόντες στη συνεδρίαση. Και το ίδιο ακριβώς έκανε μετά από μια ώρα που ήταν η συνεδρίαση για την εκλογή μελών ΟΕ». Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι με υπαιτιότητα του Δημάρχου, κ. Νισύριου, δεν υπήρξε απαρτία σε καμία συνεδρίαση.

Και ερχόμαστε στη δεύτερη συνεδρίαση, η οποία είχε θέμα την εκλογή μελών στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καρπάθου.

Και σε αυτή τη Συνεδρίαση δεν επετεύχθη απαρτία με χαρακτηριστική απουσία των 4 δημοτικών συμβούλων από την παράταξη ΝΕΑ ΠΝΟΗ οι οποίοι θα ήταν και υποψήφιοι για τις θέσεις!  Η σθεναρή άρνηση τους να αναλάβουν τις θέσεις μέσα στην Οικονομική Επιτροπή δημιουργεί έντονο προβληματισμό στην κοινωνία που βλέπει ότι από αυτή τη ακατανόητη διελκυστίνδα η μόνη που χάνει είναι η Κάρπαθος.

Σε αυτό το Δημ. Συμβούλιο έδωσαν παρόν οι εντεταλμένοι σύμβουλοι και οι Αντιδήμαρχοι, ωστόσο και πάλι απουσίαζε ο Δήμαρχος κ. Νισύριος. Μάλιστα ο Αντιδήμαρχος κ. Παραγυιός επιχείρησε να δώσει και να διαβαστεί το έγγραφο του Δημάρχου όμως για δεύτερη φορά δεν επέτρεψε ο κ. Μανωλάκης.

Θα σταθούμε σε δυο φράσεις του κ. Χατζηκουτσού «Θλίψη και Οργή». Αυτά ήταν τα συναισθήματα του Προεδρ. Τοπικής Κοινότητας Πηγαδίων για τη μη διεξαγωγή των δυο Συνεδριάσεων και εμείς με τη σειρά μας θα αναρωτηθούμε:

Άραγε σε τι έχει φταίξει η Κάρπαθος; Γιατί πρέπει να πληρώσει τα σπασμένα μιας παράταξης που τελεί υπό διάλυση; Δεν επιθυμεί κανείς να ζητήσει ένα συγνώμη και να παραιτηθεί;

πηγή Καρπαθιακά Νέα