15.000 ευρώ για σήματα οδικής κυκλοφορίας από τον Δήμο Καρπάθου - Διαφορετικό αυτό το καλοκαίρι για τους οδηγούς

15.000 ευρώ για σήματα οδικής κυκλοφορίας από τον Δήμο Καρπάθου - Διαφορετικό αυτό το καλοκαίρι για τους οδηγούς

Από τη δημοτική αρχή της Καρπάθου, με την υπ’ αριθ.: 24/14-06-2023 (Πρωτ.: 12550), εγκρίθηκε η  μελέτη για την δαπάνη «Προμήθεια Ειδών Σήμανσης Οδικής Κυκλοφορίας» και καθορίστηκ στο ύψος της μελέτης 14.956,15 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.

Πρόκειται για περισσότερα από 150 σήματα οδικής κυκλοφορίας (Πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης, απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης, περιορισμού ταχύτητας, stop κλπ) σε μια προσπάθεια να οργανωθούν οι δρόμοι της Καρπάθου.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτό το καλοκαίρι γίνεται μια σοβαρότατη προσπάθεια από την Αστυνομική υποδιεύθυνση Καρπάθου σε συνεργασία με το τμήμα Περιβάλλοντος Δήμου Καρπάθου, να γίνει ένα νοικοκύρεμα και να οργανωθούν οι δρόμοι ώστε να μπορούν να κινούνται αυτοκίνητα και να μην κινδυνεύουν οι πεζοί. Αν και υπάρχουν αντιδράσεις, διότι ο Δήμος δεν έχει προβλέψει να νοικιάσει περισσότερους χώρους για στάθμευση στην περιοχή της πρωτεύουσας του νησιού, ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια για να μπει τάξη. Πάντως από τον Δήμο φαίνεται ότι έστω και αργά κινούνται προς την ενοικίαση οικοπέδου για να δημιουργηθεί ακόμη ένα πάρκινγκ μέσα στα Πηγάδια. (Άραγε είναι αρκετό;) Σε εκκρεμότητα παραμένουν και οι περίφημες μπάρες που αγόρασε εδώ και μήνες ο Δήμος Καρπάθου οι οποίες παραμένουν, άγνωστο γιατί, στα κουτιά τους στην αποθήκη!

Πρόσφατα και ο λιμενάρχης Καρπάθου, κ. Αλέξανδρος Ελιώτης, με απόφαση του απαγορεύει τη στάθμευση στο λιμάνι και μάλιστα σε αυτή την περίπτωση τα διοικητικά πρόστιμα, που βεβαιώνει το Λιμενικό Σώμα, είναι τσουχτερά. Και σε αυτή την περίπτωση, πλην των εξαιρέσεων, το παρκάρισμα στο λιμάνι των Πηγαδιών ήταν ανεξέλεγκτο.

Απομένει να δούμε τον σχεδιασμό για τα χωριά της Καρπάθου, ιδιαίτερα μάλιστα σε Μενετές και Απέρι, αλλά και στις τουριστικές περιοχές όπως ο Λευκός, όπου χρειάζεται επανασχεδιασμός και επανεκπαίδευση των οδηγών.

26.6.2023

Καρπαθιακά Νέα