Γρηγόρης Ρουμάνης: "Το Νοσοκομείο Καρπάθου, σε πείσμα ορισμένων, θα παραμείνει Νοσοκομείο"

Γρηγόρης Ρουμάνης: "Το Νοσοκομείο Καρπάθου, σε πείσμα ορισμένων, θα παραμείνει Νοσοκομείο"

Από χθες, Δευτέρα 5 Απριλίου, βρίσκεται στην Κάρπαθο ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης. Πρόκειται για προγραμματισμένη τριήμερη επίσκεψη του και με αυτή την ευκαιρία μίλησε στα Καρπαθιακά Νέα.

Ο κ. Ρουμάνης ξεκίνησε με τους εμβολιασμούς, μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ” οι εμβολιασμοί συνεχίζονται απρόσκοπτα”.

Μέχρι σήμερα χθες είχαν γίνει συνολικά 1.474 εμβολιασμοί. Από αυτούς 1.006 αφορούν την πρώτη δόση και 468 την δεύτερη.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καρπάθου στάθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για να μπει και δεύτερη γραμμή εμβολιασμού, που να αφορά το εμβόλιο Astra Zeneca. Μέχρι σήμερα οι Καρπάθιοι είναι υποχρεωμένοι να ταξιδέψουν στη Ρόδο για να εμβολιαστούν. Για αυτό το πρόβλημα από τα μέσα του προηγούμενου μήνα συζητείτε η λύση.

Όσο αφορά τη λειτουργία του Νοσοκομείου, ο κ. Ρουμάνης τόνισε ότι “λειτουργούμε σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι επισκέψεις, οι εξετάσεις, όλα αυτά που εδώ και πολύ καιρό έχουμε ανακοινώσει”και το καλό νέο είναι ότι βρίσκεται στην τελευταία φάση, ολοκλήρωση αξιολογήσεων του νέου προσωπικού. Στην διαδικασία των προσλήψεων 4 γιατρών. Πρόκειται για καρδιολόγο, ακτινολόγο, παιδίατρο και οφθαλμίατρος. Και για τις τέσσερις ειδικότητες υπήρξε ενδιαφέρον.

Μάλιστα, επειδή πολλά ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Ρουμάνης είπε χαρακτηριστικά “το Νοσοκομείο Καρπάθου, σε πείσμα ορισμένων, θα συνεχίσει να λειτουργεί και θα παραμείνει Νοσοκομείο”.

Αλλά και για την αύξηση των κρουσμάτων ανέφερε ότι “για την προστασία μας υπάρχουν δυο δρόμοι, αφενός ο εμβολιασμός και αφετέρου η προσωπική ευθύνη για την τήρηση των κανόνων. Μάσκα, αποστάσεις και υγιεινή. Το νησί παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες αύξηση πρέπει λοιπόν οι κάτοικοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και το νησί τους”.