"Ταμπέλα Καραξή": Συνεχίζεται το σήριαλ της ντροπής! Η δημοτική αρχή της Καρπάθου συνεχίζει το κυνηγητό

"Ταμπέλα Καραξή": Συνεχίζεται το σήριαλ της ντροπής! Η δημοτική αρχή της Καρπάθου συνεχίζει το κυνηγητό

Τον Αύγουστο 2022 ένας από τους ενεργούς Καρπάθιους, ο συντ. Μηχανικός Ντίνος Καραξής θέλησε να βάλει μια ταμπέλα (όπως φαίνεται και στην φωτογραφία) με τις απόψεις του για το σχεδιαζόμενο λιμάνι της Καρπάθου.

Σε άλλες κοινωνίες το θέμα θα είχε περάσει δίχως κουβέντες. Συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τον Καραξή, επιβάλλεται να αποδεχτούμε το δικαίωμα του να εκφράζει ανοιχτά τις απόψεις του. Ωστόσο στην Κάρπαθο η δημοτική αρχή τον αντιμετώπισε ως Γιάννη Αγιάννη! Και έσπευσε να τον καταγγείλει!

Ναι, καλά διαβάζετε, ο δήμος προχώρησε σε καταγγελία για τον άνθρωπο που κάτι ήθελε, κάπως προσπαθούσε να μας πει! Η Αστυνομία, ακολουθώντας τους κανόνες, έκοψε πρόστιμο 200 ευρώ και την επόμενη ημέρα, το μεσημέρι, ενώ  ο κ. Καραξής απουσίαζε από το σημείο,  υπάλληλος του Δήμου, παρουσία αστυνομικού, ξήλωσε το ξύλινο σταντ με τις σκέψεις-προτάσεις Καραξή για το λιμάνι.

Η υπόθεση συνεχίζεται στην Αθήνα! Χθές  19 Ιουνίου,όπως ενημερώνει ο Ντίνος Καραξής, το μεσημέρι στις 2, έδωσε την προκαταρτική κατάθεση του, απολογούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας για το παράπτωμα ανάρτησης της πινακίδος.

Ο κ. Καραξής αναφέρει στα Καρπαθιακά Νέα:

“Το κατηγορητήριο είναι γελοίο διότι αναφέρει εκτός του ότι δε ζήτησα άδεια, ήταν κακώς στερεωμένη η πινακίδα και εγκυμονούσε κινδύνους για τους πεζούς και διερχόμενα αυτοκίνητα όταν θα την παρέσυρε δυνατός άνεμος !!

Επίσης εμπόδιζε τους διερχομένους που αναγκαζόντουσαν να λοξοδρομουν για να την παρακάπτουν!! Πίσω απά τη πινακίδα δεν διέρχεται κανένας πεζός διότι το στενό πέρασμα είναι στις παρυφές του αιγιαλού.

Η πινακίδα ήταν στερεωμένη με σιδηρογωνίες πακτωμένες στο τσιμεντένιο δάπεδο με στριφώνια σε βυθισμένους αποδέχτες ( Upa ). Οι καταγγελίες δεν είναι γελοίες ;

Δεν ξέρουν με τί τρόπο να ξεφύγουν από τα πραγματικά αίτια που τους οδήγησαν στις ανυπώστατες αυτές ενέργειες.”

Για την ανάρτηση της πινακίδας θεώρησα σωστό να απευθυνθώ στον πρόεδρο της κοινότητας Πηγαδίων ο οποίος μου υπεσχέθη κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας την επομένη να έλθομε σε συννενόση.Όταν τον κάλεσα στις 10 το πρωΐ μου είπε κατά λέξη: Αυτή τη στιγμή είμαι με τον δήμαρχο και θα σε καλέσω σε λίγα λεπτά.
Ο κ. Πρόεδρος ουδέποτε με εκάλεσε και σε αλλεπάληλες τηλεφωνικές κλήσεις μου μέχρι αργά το βράδυ εισέπραττα τη συνηθισμένη απάντηση: ” η κλήσης σας προωθείται”
Θεώρησα αρνητική απάντηση τη συμπεριφορά αυτή.Την επομένη επισκέφθηκα το Αστυνομικό Τμήμα , ενημερώνοντας τον υπεύθυνο για τις προθέσεις μου, και παρακάλεσα μόνον καταθέττοντας τα στοιχεία μου να μου υποβληθεί μήνυση διότι είμαι αποφασισμένος να αναρτήσω τη
πινακίδα . Είναι γνωστό σε όλους τι επακολούθησε.

20.6.2023

Καρπαθιακά Νέα