Η ξεχωριστή γεύση τους μας έκανε να το αναζητήσουμε και να μάθουμε περισσότερα για τον μόχθο, το μεράκι που έκανε την οικογενειακή επιχείρηση scarpantos wine να ξεχωρίζει και να αφήνει το στίγμα της σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό προϊόν όπως είναι το κρασί.
Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 14 χρόνια διαρκούς αγώνα γιατί όσοι έχουν ασχοληθεί γνωρίζουν ότι οι αμπελώνες και το κρασί είναι απαιτητικά όσα και τα μικρά παιδιά κι ίσως ακόμη περισσότερο.
Από το 2008 η Δώρα Διακονή μαζί με τον σύζυγο της Στέλιο Μοτάκη, δημιούργησαν ένα οικογενειακό οινοποιείο με ιδιόκτητους αμπελώνες έκτασης 80.000 τετραγωνικών μέτρων στο νησί της Καρπάθου.
Ο σκοπός είναι η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Καρπάθου και η δημιουργία πιστοποιημένων εξαιρετικών οίνων. Και για αυτό το λόγο δε χαριστηκαν ούτε έκαναν εκπτώσεις στις αξίες τους. Πέταξαν σταφύλια, έκαναν στη άκρη ολόκληρες παρτίδες κρασιών.
Μετά από δοκιμασίες χρόνων και πειραματισμούς οι αιγαιοπελαγίτικες ποικιλίες που είχαν επιλέξει και το μικρόκλιμα της Καρπάθου έδωσαν εξαιρετικά αποτελέσματα.
Ανοίξαμε φιάλες, ήπιαμε και κουβεντιάσαμε παρέα με γευσιγνώστες, ανθρωπους που γνωρίζουν περισσότερα και μας παίνεψαν την προσπάθεια αναφέροντας ότι πρόκειται για σπουδαία κρασιά.
Ο Αφιάρτης, το κόκκινο Μύλος, το ροζέ Ανεμοεσσα και το μονοποικιλιακο λευκό Ζαζόπετρα είναι τα ξεχωριστά ονόματα των κρασιών της Scarpatho wines. Όλα σε περιορισμένο αριθμό μόλις 1.400 μπουκάλια ανά είδος.
Σε κάθε γουλιά νιώθεις τα στοιχεία της Καρπάθου να ζωντανεύουν και να παίζουν με τις αισθήσεις.
Σταθείτε στη προσπάθεια της οικογενειακής επιχειρήσης, δοκιμάστε τα εξαιρετικά καρπαθικα κρασιά, είμαστε σίγουροι ότι τα επόμενα χρόνια στην ταυτότητα του νησιού θα προστεθεί και το scarpantos wine.
19.8 2022
Καρπαθιακά Νέα