ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ. Ο νέος Διοικητής του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ στα Καρπαθιακά Νέα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ. Ο νέος Διοικητής του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ στα Καρπαθιακά Νέα

Είναι νέος, ιδιαίτερα μετρημένος και προσεκτικός στο λόγο του, έχει όρεξη για δουλειά και κυρίως σεβασμό για τη θέση και το αντικείμενο που υπηρετεί. Πρόκειται για τον νέο διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου της Καρπάθου «Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος».

Συναντήσαμε τον κ. Στασινόπουλο στο γραφείο του, στον πρώτο όροφο του Νοσοκομείου, μας καλοδέχτηκε κι ήταν πρόθυμος να μας μιλήσει αν και μετρά μόλις μια βδομάδα από την τοποθέτηση του κι ακόμη μαθαίνει πρόσωπα, πράγματα και όλα εκείνα που αφορούν το Νοσοκομείο της Καρπάθου, στο οποίο έφθασε στις 11 Ιουλίου 2022, ενώ είχε ορκιστεί για τη θέση μόλις την Παρασκευή, στις 8 Ιουλίου.

Η πρώτη δουλειά, όπως αναφέρει ο ίδιος στα Καρπαθιακά Νέα είναι η  «αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και η ανάλυση του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος. Αφού αποτυπώσουμε την πλήρη εικόνα της κατάστασης, στη συνέχεια, σε δεύτερη φάση, θα δούμε τις εγγενείς αδυναμίες, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία και θα πορευτούμε. Και τότε θα συζητήσουμε με όλους τους παράγοντες έξω από το Νοσοκομείο».

Ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου της Καρπάθου δεν έχει τη φήμη του ανθρώπου που πάει σε γιορτές και πανηγύρια για να φαίνεται. Από τα Νοσοκομεία και τα νησιά, που έχει περάσει, οι περισσότεροι κάτοικοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για άνθρωπο που υπηρετεί με ιδιαίτερο σεβασμό τη θέση για την οποία επιλέχτηκε και τοποθετήθηκε. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε, ότι η πόρτα του γραφείου ήταν πάντοτε ανοιχτή για αυτό άλλωστε ανέφερε και σε εμάς, ότι περιμένει τους Καρπάθιους, εκείνους που θα ήθελαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους ή θα ήθελαν να βοηθήσουν με κάποιο τρόπο, έτσι ώστε να βελτιωθεί το Νοσοκομείο. Να μιλήσουν μαζί του και να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Ποιες όμως είναι οι πρώτες του προτεραιότητες;

Ο κ. Στασινόπουλος, λακωνικός όμως ευθύβολος, μας λέει ότι «πρώτες προτεραιότητες είναι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του Νοσοκομείου σε άμεσο χρόνο και όχι πρωθύστερο». Και επαναλαμβάνει ότι «από τη στιγμή που θα έχουμε πλήρη εικόνα τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για τη συνολική κατάσταση».

Σε ερώτηση που κάναμε για το θέμα της ελλείψεως αξονικού τομογράφου, ο κ. Στασινόπουλος μας απάντησε

«Στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει Αξονικός τομογράφος, είναι πρόβλημα με την έννοια ότι θα πρέπει να παραγγελθεί. Ας λύσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας, με την έννοια ότι επιλύονται με βάση τις δικές μας αποφάσεις κι όσα προβλήματα επαφίονται σε τρίτους θα τους τα θέσουμε».

Αναφέραμε στον κ. Στασινόπουλο και το ζήτημα των κινήτρων, από πλευράς Δήμου Καρπάθου,  μας απάντησε ότι « οι ρόλοι είναι διακριτοί, άλλη είναι η δουλειά του Δήμου κι άλλη του διοικητή Νοσοκομείου».

Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Στασινόπουλος επισκέπτεται την Κάρπαθο, εμείς από την πλευρά μας, να του ευχηθούμε να έχει γόνιμη κι όσο το δυνατόν πιο άξια και δημιουργική θητεία, χωρίς προβλήματα. Κι ακόμη μια ευχή, να αγαπήσει και να αγαπηθεί από την Κάρπαθο.

Μανώλης Δημελλάς

Καρπαθιακά Νέα