Νέα στέγαστρα στάσεων Αστικής Συγκοινωνίας στο ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ - Εγκατάσταση πινακίδων ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ

Νέα στέγαστρα στάσεων Αστικής Συγκοινωνίας στο ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ - Εγκατάσταση πινακίδων ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ

Ο Δήμος Καρπάθου ανακοινώνει την προμήθεια και τοποθέτηση «smart» στεγάστρων για την αναβάθμιση των στεγάστρων αστικής συγκοινωνίας, σε πέντε κομβικά σημεία του Δήμου Καρπάθου, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό άλμα προς την ενίσχυση των υπηρεσιών δημόσιων συγκοινωνιών.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση έλαβε χώρα στα σημεία Αφετηρία ΚΤΕΛ, Θαλασσόδεντρο, Νοσοκομείο, Λακί, Αμμοοπή, και είχε συνολικό προϋπολογισμό 20.000,00€, το οποίο καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από πιστώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ V του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Σε συνεργασία με κορυφαίους παρόχους τεχνολογίας, ο Δήμος Καρπάθου εγκατέστησε υπερσύγχρονα και ενεργειακά αυτόνομα στέγαστρα αστικών συγκοινωνιών, τα οποία ενσωματώνουν μια σειρά από έξυπνα χαρακτηριστικά, όπως φωτοβολταικό πάνελ, φωτισμό, δύο (2) θύρες USB για φόρτιση smart συσκευών, ηλεκτρονική πινακίδα τεχνολογίας LED μεταβλητών μηνυμάτων και διάχυσης της πληροφορίας, παροχή ασύρματης σύνδεσης Wi-Fi, χώρο στάθμευσης και ελιγμού για αναπηρικό αμαξίδιο, παγκάκι ανάπαυσης και κάδο απορριμμάτων.

Με το βήμα αυτό ο Δήμος ενθαρρύνει τους κατοίκους και τους επισκέπτες να κάνουν χρήση και να επωφεληθούν πλήρως από τις υπηρεσίες δημόσιας συγκοινωνίας, στοχεύοντας στην άμβλυνση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, στη μείωση των εκπομπών και στη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς του νησιού.

Ο δήμος με μέριμνα και σχεδιασμό θα συνεχίσει να διεκδικεί και να υλοποιεί έργα και παρεμβάσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς τους, τόσο στην πόλη, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης ο Δήμος Καρπάθου ενημερώνει τους δημότες του σχετικά με την επιτυχημένη εγκατάσταση δέκα (10) πινακίδων ηλεκτρονικής σήμανσης, στις διαβάσεις των σχολικών μονάδων του Δήμου Καρπάθου με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών από τις σχολικές μονάδες. Η παρέμβαση είχε συνολικό προϋπολογισμό 31.600,00€ το οποίο καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από πιστώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ II του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ & ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ.

Προκειμένου να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια, η Δημοτική Αρχή Καρπάθου αναγνώρισε την επείγουσα ανάγκη εφαρμογής προηγμένων τεχνολογιών για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με την υπερβολική ταχύτητα και την απερίσκεπτη οδήγηση. Οι πινακίδες ηλεκτρονικής σήμανσης τοποθετήθηκαν στον δημοτικό παιδικό σταθμό Πηγαδίων, στο Γενικό Γυμνάσιο Πηγαδίων, στα σχολικά συγκροτήματα Απερίου και στο Δημοτικό Σχολείο Αρκάσας, με στόχο η διέλευση των πεζών να καθίσταται ασφαλέστερη. Παρακολουθώντας ενεργά τις ταχύτητες των οχημάτων και επιβάλλοντας την τήρηση των καθιερωμένων ορίων ταχύτητας, τα συστήματα αυτά λειτουργούν ως ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας κατά των απερίσκεπτων οδηγικών συμπεριφορών, και θα δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες του γραφικού νησιού μας.

Κάρπαθος 05 Ιουλίου 2023

Ο Δήμαρχος Καρπάθου

Ιωάννης Θεμ. Νισύριος