Στελέχη της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. και της Π.Υ.Ρ. ελέγχονται για μη υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες

Στελέχη της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. και της Π.Υ.Ρ. ελέγχονται για μη υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες

Ενώ βαίνει προς ολοκλήρωση η έρευνα που παρήγγειλε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου κατόπιν αναφοράς της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, με ελεγχόμενους για το αδίκημα της παράλειψης υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης 139 υπόχρεους από τη Ρόδο, την Μεγίστη, την Χάλκη και την Κάρπαθο μια νέα δικογραφία με υπόχρεους από σώματα ασφαλείας σχηματίστηκε και βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης!

Πιο συγκεκριμένα η νέα δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει 21 άτομα εκ των οποίων οι 9 είναι υπαξιωματικοί και αστυνομικοί που υπηρετούν στην Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και οι υπόλοιποι υπαξιωματικοί και πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου.
Η νέα έρευνα προκλήθηκε μετά από αναφορά του Τμήματος Επεξεργασίας και Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και οι υπόλογοι φέρονται να μην έχουν υποβάλει δηλώσεις στο διάστημα 2016-2020 (για όλες ή για ορισμένες οικονομικές χρήσεις κατά περίπτωση).
Οπως έγραψε η δημοκρατική, στη λίστα των ελεγχόμενων στην πρώτη δικογραφία που σχηματίστηκε συγκαταλέγονται αιρετοί και υπάλληλοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, των Δήμων Ρόδου, Καρπάθου, Νισύρου, Κω, Μεγίστης, Κάσου, Σύμης, Χάλκης, Αγαθονησίου, Καλυμνίων, Λέρου, Πάτμου και Τήλου.
Ελέγχονται επιπλέον αιρετοί και υπάλληλοι, υπόχρεοι ως μέλη ή επιτελείς δημοτικών επιχειρήσεων (ΔΕΥΑ, Πολιτιστικών κλπ), υπάλληλοι και μέλη διοικήσεων νοσοκομείων και κοινοφελών ιδρυμάτων, δημοσιογράφοι, και μέλη διοικήσεων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
Για τους 139 Δωδεκανήσιους διαπιστώθηκε η μη εκπλήρωση, της σχετικής υποχρέωσης υποβολής της Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης και Δήλωσης Οικονομικών Συμφερόντων, γεγονός που πιθανόν να επιφέρει τις κυρώσεις του άρθρου 6 του ν. 3213/2003.
Οι 139 υπόχρεοι δεν έχουν υποβάλει όλες τις προβλεπόμενες δηλώσεις για τα έτη από το 2016 έως το 2020. Ορισμένοι για την 4ετία και ορισμένοι για κάποια από τα 4 έτη.