Στο Άγιο Όρος ο Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος

Στο Άγιο Όρος ο Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος

Στο Άγιο Όρος, στη Μονή Μέγιστης Λαύρας, βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο Μαναρουλά. Ο Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου θα παραμείνει για μια βδομάδα το ταξίδι του συμπίπτει με την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφτεί το Άγιον Όρος την Παρασκευή 27 Μαΐου έως και την Κυριακή 29 Μαΐου, με συνοδεία κληρικών και λαϊκών.
Η επίσκεψη γίνεται σε εκπλήρωση επιθυμίας του για προσκύνηση της εικόνας «Αξιον Εστί» και για την τέλεση Θείας Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, παρουσία ηγουμένων και αντιπροσώπων των 20 Ιερών Μονών.

Συνοδοί του θα είναι οι μητροπολίτες Μιλήτου, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου, Γαλλίας και Πολυανής και Κιλκισίου. Επίσης, ο Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, ο πατριαρχικός διάκονος Ιερώνυμος Σωτηρέλης, ο Διευθυντής του Α΄ Πατριαρχικού Γραφείου και ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Κωνσταντίνος Δεληκωνσταντής και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου Νίκος Παπαχρήστου. Στην Αθωνική Πολιτεία αναμένονται να προσέλθουν μέλη της κυβερνήσεως και της αντιπολίτευσης.