Στις 3 Σεπτέμβρη τα θυρανοίξια της Παναγίας της Γιάτρισσας στα Πηγάδια Καρπάθου

Στις 3 Σεπτέμβρη τα θυρανοίξια της Παναγίας της Γιάτρισσας στα Πηγάδια Καρπάθου

Σε μια υπόσχεση, ένα προσωπικό τάμα της οικογένειας της διευθύντριας της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου της Ρόδου κ. Ειρήνης Παπανικήτα, οφείλεται η ανέγερση του ναΰδριου, στα Πηγάδια της Καρπάθου, αφιερωμένο στην Παναγιά τη Γιάτρισσα.

Η κόρη της συμπατριώτισσάς μας γνωστής γιατρού, σώθηκε σαν από θαύμα στις 8 Σεπτεμβρίου 2019, ανήμερα των γενεθλίων της Παναγίας, από ένα φοβερό τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στη Γερμανία.

«Όπως αποδείχθηκε, η κόρη μου ήταν εξαιρετικά τυχερή, χάρη της Παναγίας της Γιάτρισσας, όπως η ίδια της αποκάλυψε σε όραμα στον ύπνο της. Στο όραμα αυτό, η Θεοτόκος εμφανίστηκε να της δίνει κουράγιο και να της αποκαλύπτει πως την έσωσε και της παρήγγειλε μάλιστα, πως όταν θεραπευτεί εντελώς, θα πρέπει να κάνει κάτι θαυμαστό στο όνομά της.

Δεν πέρασαν καλά–καλά δύο μήνες, και διερχόμενη από ένα ύψωμα στην περιοχή Δαματριά, στα Πηγάδια Καρπάθου, αντίκρισα μια σπηλιά που δεν φαίνονταν εξωτερικά παρά μόνο δύο τρύπες, που χωρούσες σφηνωτά, και σκέφτηκα πως εκεί θα μπορούσε με το θέλημά Της, να ανεγερθεί το εκκλησάκι της.

Με τη βοήθεια του Θεού,  ξεκίνησαν στον χώρο γρήγορα οι ανασκαφές, έγινε διαμόρφωση, βελτιώθηκε η βατότητα και οικοδομήθηκε το εξωκκλήσι, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες.

Η εικόνα έχει διαστάσεις 1.60 μέτρα και πλάτος 1 μέτρο

Έτσι, φθάνουμε στα θυρανοίξια που θα τελεστούν το απόγευμα της 3ης Σεπτεμβρίου 2022 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ.κ. Αμβρόσιο, με τα οποία καθιερώνεται και καθαγιάζεται ο ναός και από ένα απλό κτίσμα μεταβάλλεται σε οίκο λατρείας και προσευχής.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων –καταλήγει η κα Παπανικήτα- και εύχομαι να έχετε την παρουσία της Παναγίας στη ζωή σας».

Στο εκκλησάκι κυρίαρχη του χώρου είναι η πέτρα που διακοσμεί όμορφα τον περιβάλλοντα χώρο και τα στοιχεία της φύσης, ενώ έχει διαμορφωθεί τόσο ο λατρευτικός χώρος όσο και ο υπόλοιπος χώρος αναψυχής, με το επίσης πετρόχτιστο μονοπάτι με τα σκαλιά που οδηγεί από τον κοντινό δρόμο στο εκκλησάκι.

30.8.2022

Καρπαθιακά Νέα