Τι κρύβει η απομάκρυνση του Μάνου Κόνσολα;

Τι κρύβει η απομάκρυνση του Μάνου Κόνσολα;

Η απομάκρυνση του Καρπάθιου καθηγητή Μάνου Κόνσολα μας άφησε μια πικρή γεύση και πολλά ερωτηματικά. Μάλιστα γνωρίζοντας την προσπάθεια και την αγωνία του, να παλέψει τα θέματα του υπουργείου του αναρωτηθήκαμε: άραγε ο Μάνος Κόνσολας τι δεν έκανε σωστά; Κι αν κάτι μπορεί να χαρακτηρίσει τον Καρπάθιο καθηγητή αυτό δεν είναι άλλο από την μαχητικότητα του και τις καθημερινές καινοτόμες δράσεις του!

Στις απορίες μας έρχεται να προστεθούν τα ερωτηματικά της προέδρου της Εταιρείας Επιστημόνων Επικοινωνίας & Δημοσιογράφων Τ.Α.Δ. (ΕΠΕΤΑΔ) καθηγήτριας κυρίας Τέσσας Δουλκέρη. Η ανακοίνωση της ΕΠΕΤΑΔ έχει ως εξής:

“Ο Τουρισμός και η Οικονομία είναι δύο τομείς οι οποίοι για το 2021 έχουν μία βαρύτητα και σπουδαιότητα όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως. Η οποιαδήποτε μετακίνηση και τοποθέτηση προσώπων στην ηγεσία του τουρισμού γίνεται με πολύ αυστηρά κριτήρια.

Επί σειρά ετών ο καθηγητής κ. Κόνσολας είχε την ευθύνη του Τουρισμού της Ν.Δ. [γνώστης των θεμάτων] και τους τελευταίους μήνες είχε αναλάβει την ευθύνη του Τουρισμού ως Υφυπουργός. Εργάσθηκε με ζήλο, αποτελεσματικότητα, δυναμισμό και άφησε σημαντικό έργο. Επιπλέον έδινε το παρόν με επιτυχία στην ενημέρωση, στα ΜΜΕ και συνεργαζόταν άριστα με όλους τους φορείς του τουρισμού. Στις επιστημονικές εκδηλώσεις έδινε αντίστοιχα το παρόν. Το τελευταίο διάστημα η κοινή γνώμη τον βαθμολογούσε επίσης με άριστα.

ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Γιατί απομακρύνθηκε ένας βουλευτής της Δωδεκανήσου από την Κυβέρνηση την κρίσιμη στιγμή των Ελληνοτουρκικών Σχέσεων;

Γιατί απομακρύνθηκε ένας καθηγητής Παν/μίου με γνώσεις-εμπειρία για τον Τουρισμό;

Γιατί απομακρύνθηκε ένας Υφυπουργός που εργάζεται με επιτυχία, συλλογικά με άξιους-ες συνεργάτες-ιδες στο Υπουργείο;

Γιατί απομακρύνθηκε ένας πετυχημένος, ακούραστος, εργατικός, αποτελεσματικός Υφυπουργός;

ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ..που ζητούν απαντήσεις…”.