Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ εξελέγη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ εξελέγη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

Η κυρία Βασιλική Χρυσανθοπούλου, σύζυγος του αρχιτέκτονος Νίκου Αναστασιάδη από την Όλυμπο Καρπάθου, εξελέγη ομόφωνα από ειδικό σώμα εκλεκτόρων καθηγητών, στις 10 Δεκεμβρίου 2021, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Λαογραφίας στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου υπηρετούσε μέχρι σήμερα ως Επίκουρη Καθηγήτρια.

Η κ. Χρυσανθοπούλου σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στο οποίο ανακηρύχθηκε αριστούχος διδάκτωρ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

Υπηρέτησε ως Ερευνήτρια στο Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και στη συνέχεια εξελέγη Λέκτορας και Επίκουρη Καθηγήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.

Συνέγραψε βιβλία και μελετήματα του γνωστικού αντικειμένου της, τα οποία απέσπασαν ευμενείς κρίσεις από ειδικούς, όπως π.χ. το βιβλίο της «Τόποι Μνήμης στην Καστελοριζιακή Μετανάστευση και Διασπορά» (Εκδόσεις Παπαζήση).

Είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ινστιτούτου Λαϊκού Πολιτισμού Καρπάθου του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και εδίδαξε σειρά λαογραφικών μεταπτυχιακών μαθημάτων στην Κάρπαθο, σύμφωνα με τα Προγράμματα του Ινστιτούτου.

Συγχαίρουμε θερμά τη νέα Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Λαογραφίας, της ευχόμαστε λαμπρή σταδιοδρομία και από τη νέα της θέση, και σύντομα να καταλάβει και την ανώτατη βαθμίδα της καθηγήτριας στην πανεπιστημιακή ιεραρχία.

 

ΜΗΝΑΣ ΑΛ. ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ